Kumquats marmelade
Kender du Kumquats???? Kumquats en miniature appelsin på størrelse med en stor oliven…. Kumquats kan spises, som de er…. Skallen er lidt sød og let krydret i smagen, frugtkødet lidt syrligt. De kan som sagt spises som de er. Eller syltes hele eller bruges til denne her dejlige kumquats marmelade. Kumquats kan også blandes i salaten eller i en gryderet f.eks.
Kumquats marmelade har en helt skøn smag. Syrlig, intens og lidt krydret…. Marmeladen er tilsat lidt vanilje og orangelikør. Kan spises på brødet som alt andet marmelade. Men kan bruges fyldt i kager, desserter osv. Marmeladen har en smuk gul/orange farve.
Gode marmelader og andre opskrifter med citrusfrugter: Orange marmelade, Blodappelsin marmelade, Blodappelsin trifli, Appelsintærte eller Appelsinkage
tips:
Du kan være heldig at find kumquats på f.eks. Fuglebjerggaards.dk eller nemlig.com og årstiderne.com mm
Husk , at de skal være økologiske, da almindelig citrus frugt er sprøjtet.
Stykket af vaniljestangen kan erstattes med lidt vaniljepulver eller ½ tsk. go vaniljesukker se Vanilje
Kumquats marmelade kan laves uden vanilje og orangelikør.
Der bliver et glas af denne portion.
Kumquats marmelade
200 gr øko Kumquats
2 dl rørsukker
1 dl vand
1/4 vaniljestang
1 spsk. orangelikør
Atamon eller spiritus til skylning af glas
- Vask Kumquats
- Skær dem i meget tynde skiver og fjern kernerne
- Kom Kumquats i en tykbundet gryde.
- sammen med sukker, vand, vaniljestang og orangelikør.
- Kog under lidt omrøring, til det Kumquats er klare ca. 15 min.
- Tag gryden fra varmen
- fisk evt. vaniljestangen op, af marmeladen. ( kan også komme med i glasset )
- Kom marmeladen på rengjort, atamon eller spiritus skyllede glas, som straks lukkes med låg
- Sæt glasset til afkøling på et viskestykke
- Opbevares koldt og mørkt.
❤