Blodappelsin marmelade
Blodappelsin marmelade har en utrolig smuk orange farve…. Det har den helt specielle blodappelsin smag, samtidig med lidt bitre hed. Ligesom i en god orangemarmelade.
Blod appelsiner, er ikke så svære at få fat i nu om dag, men for 10 – 20 år tilbage var det et helt scoop at få fat i et net dejlig blodappelsiner. Jeg elsker blodappelsiner, dem fik vi som børn i 80´erne.
Lige nu er det blodappelsin tid så er det med at bruge alle de gode blodappelsiner i mens de er i sæson. De kan hurtig blive kedelig og tørre i det. Blodappelsiner er bedst i jan til og med feb. De smager på deres helt egen appelsin agtige smag. Det er med at bruge dem til noget hvis man få fat i nogen, ud over at spise den som frugt.
tips
Husk det skal være økologiske blodappelsiner og citron.
Blodappelsin marmelade:
10 øko blodappelsiner
1 øko citron
1200 gr sukker
atamon eller spiritus til skylning af glas
- Vask citrusfrugterne
- Skær dem ud i mindre stykker og fjern kerner. Kerne gemmes de skal bruges senere
- Hak citrusfrugterne i gennem en foodprocessor, eller lignende. Kan også hakkes fint med en kniv.
- Kom citrus plumpen i en tykbundet gryde. Og dæk lige netop med vand.
- Kom citrus kernerne i en gazeposes, te filter eller lignende.
- Hæng posen med kerner ned i gryden så den koger med.
- Kog under omrøring, til det hvide på citrus skallerne er klare. Ca. 15 min.
- tag gryden fra varmen
- Tag posen med kerner op af gryden
- Tilsæt sukker
- Kog marmelade i Ca 15 min.
- Kom en tsk. marmelade på en tallerken og sæt den i fryseren et øjeblik. Så kan man se om marmelade er ok i tykkelsen.
- Hvis den er for tynd i det koges lidt mere.
- Kom marmeladen på rengjort, atamon eller spiritus skyllede glas, som straks lukkes med låg
- Sæt glassene til afkøling på et viskestykke
- Opbevares koldt og mørkt.
❤