marmelade

Blodappelsin marmelade


Blodappelsin marmelade har en utrolig smuk orange farve…. Det har den helt specielle blodappelsin smag, samtidig med lidt bitre hed. Ligesom i en god orangemarmelade.

Blod appelsiner, er ikke så svære at få fat i nu om dag, men for 10 – 20 år tilbage var det et helt scoop at få fat i et net dejlig blodappelsiner. Jeg elsker blodappelsiner, dem fik vi som børn i 80´erne.

Lige nu er det blodappelsin tid så er det med at bruge alle de gode blodappelsiner i mens de er i sæson. De kan hurtig blive kedelig og tørre i det. Blodappelsiner er bedst i jan til og med feb. De smager på deres helt egen appelsin agtige smag. Det er med at bruge dem til noget hvis man få fat i nogen, ud over at spise den som frugt.

tips

Husk det skal være økologiske blodappelsiner og citron.



Blodappelsin marmelade:



10  øko blodappelsiner

1 øko citron

1200 gr sukker

atamon eller spiritus til skylning af glas



 

  1. Vask citrusfrugterne
  2. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kerner. Kerne gemmes de skal bruges senere
  3. Hak citrusfrugterne i gennem en foodprocessor, eller lignende. Kan også hakkes fint med en kniv.
  4. Kom citrus plumpen i en tykbundet gryde. Og dæk lige netop med vand.
  5. Kom citrus kernerne i en gazeposes, te filter eller lignende.
  6. Hæng posen med kerner ned i gryden så den koger med.
  7. Kog under omrøring, til det hvide på citrus skallerne er klare. Ca. 15 min.
  8. tag gryden fra varmen
  9. Tag posen med kerner op af gryden
  10. Tilsæt sukker
  11. Kog marmelade i Ca 15 min.
  12. Kom en tsk. marmelade på en tallerken og sæt den i fryseren et øjeblik. Så kan man se om marmelade er ok i tykkelsen.
  13. Hvis den er for tynd i det koges lidt mere.
  14. Kom marmeladen på rengjort, atamon eller spiritus skyllede glas, som straks lukkes med låg
  15. Sæt glassene til afkøling på et viskestykke
  16. Opbevares koldt og mørkt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×