
Appelsin marmelade uden klumper

En dejlig frisk, let syrlig appelsin marmelade uden klumper. Det er en klumpfri appelsin marmelade uden appelsinskal. Krydderet med citron, samt vanilje og nellike.
Så bryder du dig ikke om en marmelade med klumper. Er det måske en marmelade for dig.
Der er lidt fint revet citronskal i denne her appelsin marmelade uden klumper. Det er mere for smagen skyld. Ligesom der er en vaniljestang og en nellike kogt med, for smagen skyld.
Marmeladen får en fin lysegul farve, hvor du kan se vaniljekornene.
Andre gode og lækre marmelader med citrus : grapefrugt marmelade, Citrus alliance ( marmelade ) Blodappelsin marmelade eller Orange marmelade
Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

tips
Der bliver 2 glas dejlig klumpfri appelsin marmelade ud af denne portion.
Jeg har brugt syltesukker i opskriften, da det er skal og kerner der stiver orange marmelade og andre citrus marmelader.
Det er nødvendigt, at appelsinerne er økologiske til denne opskrift. Da appelsinskallen ikke skal bruges
Appelsin marmelade uden klumper
3 store appelsiner
saft og skal af 1 øko citron
½ flækket ( lille ) vaniljestang
1 hel nellike
300 gr syltesukker
atamon eller spiritus til skylning af glas
- pil appelsinerne, del dem og fjern det hvide i midten
- skær dem i bitte små stykker og fjern evt. kerner
- kom appelsinstykkerne i en gryde
- riv citronen ned i gryden
- pres derefter citronen, saften kommes også i gryden.
- kom en ½ lille flækket vaniljestang samt en hel nellike i gryden
- kom nu syltesukkeret i gryden
- sæt gryden på komfuret og kog det op.
- skru ned og lad det små koge i 5 min. under omrøring.
- Ta vaniljestangen og nelliken op af marmeladen,
- Blend appelsin marmeladen i en blender eller lignende, så den er uden klumper.
- Kom marmeladen tilbage i gryden og varm det op til det koger.
- Kom appelsin marmeladen på rengjort glas der er skyllet i atamon eller spiritus
- Luk straks glassene i og sæt dem på et rent viskestykke til de er helt kolde.
- opbevares køligt og mørkt
❤

