
Orangeade

Hjemmelavet Orangeade af appelsiner, citron og en hvid grapefrugt. Dejlig forfriskende lemonade af appelsiner, blot kaldet for orangeade.
Hjemmelavet Orangeade er slet ikke svært, at lave.
Den færdige Orangeade er stærk, og skal derfor opblandes med vand eller danskvand. Opblandes ca. 1 del orangeade og 3 – 4 del vand, alt efter smag. Men så har du også en dejlig frisk, smagfuld appelsin drik.
Den hjemmelavet Orangeade kan holde sig i køleskabet i ca. en måned. – men tror nu nok den ikke får lov til at stå så længe inden den bliver drukket.
Andre gode opskrifter på drikke : Lemonade, Rabarber lemonade, Hyldeblomstdrik, eller Jordbær hyldeblomstdrik
Leder du efter opskrifter med appelsin :Appelsintærte, Appelsin fromage, Appelsinkage, Appelsin marmelade eller Appelsin trifli

tips
Denne skønne hjemmelavet Orangeade kan laves af blodappelsiner så får den en lidt rødlig farve
Jeg brugt en hvid grapefrugt , men en rød, pink eller gul kan sagtens bruges.
Atamon kan undlade men så er det kun holdbart i et par dage
Den færdige Lemonade af appelsiner kan fryses ned i plastflasker eller lignede
Der bliver ca. 2 liter færdig orangeade
Orangeade
4 appelsin
1 citron
1 hvid grape
30 gr citron syre
1 kg sukker
1.5 l kogende vand
evt. 1 tsk. Atamon
- Skræl skal af appelsiner, citron og grapefrugten med en kartoffelskræller
- Saft presses af citrusfrugterne
- De skaller af citrusfrugterne du har skrællet af, saft fra frugterne, sukker og citron syre blandes i en skål ( 4 l med låg )
- Kogende vand hældes over
- Der tilsættes evt. 1 tsk. atamon og der røres grundigt til sukkeret er opløst.
- Læg låg på og sæt i køleskabet 2 – 3 dag
- Der rørs et par gang
- Si orangeaden
- hældes på flasker der er skyllet i atamon ( se tips )
- Opbevares i køleskab
- Holdbart i ca. en måned ( tilsat atamon )
- Opblandes med vand eller danskvand forhold ca. 1 : 3 alt efter din smag.
❤

