marmelade

Bitter orange marmelade


engelsk bitter orange marmelade

Bitter orange marmelade, seville eller pomerans marmelade. En lidt bitter orange marmelade efter traditionelt engelsk forbillede.

Flot lidt bitter orange marmelade, med fint snittet skal af poremans.

Kender du pomeranser ??? En citrusfrugt der ligner en appelsin. Kaldes også for seville orange eller bitre orange. Pomeranser kan ikke spises uden de er tilberedt. De er sure, bitre ,og med en masse sten i. Skallen er mere grov en en alm appelsin. Men de er meget aromatiske når de bliver tilberedt. I retningen af appelsinskal og orangeblomst.

Bruges i flere former for orange marmelder, kager og småkager f.eks. Kandiseret pomeransskal i brunekager. Men de kan også bruges både i det salt ( f.eks. And a la orange ) og søde køkken.

Andre gode opskrifter med citrusfrugt : Citrus alliance ( marmelade ), Orangeade, Orangekager, grapefrugt marmelade, Citronsnitter eller Citron marmelade

Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

Tips:

Der bliver 2 glas engelsk bitter orange marmelade ud af denne portion.

Pomeranser kan være lidt svære, at finde men kig på nettet og i speciel forretninger. ( dec. – feb. )



Bitter orange marmelade



4 øko pomeranser
1 citron
5 dl vand
500 g. sukker

Atamon  eller spiritus til skylning af glas



  1. Første dag :
  2. Vask frugten
  3. ta en skål, med en si i og læg et tyndt klæde i. ( som kan koge med )
  4. skær frugterne over og pres saften ud af frugten
  5. hæld saften med kerner mm igemmen klædet i sien og lad det stå og dryppe af
  6. citron skallen tages fra
  7. Del nu pomerans skaller over i kvarte
  8. skrab med en kniv frugt kød og noget af det hvide af
  9. Fugtkød mm kommes også i klædet, som saften er siet igennem
  10. skær pomerans skallen i meget fine strimle
  11. kom pomerans skallen i en gryde
  12. pres det sidste saft ud af klædet med plumpe og kerne.
  13. hæld saften over pomerans skallerne i gryden sammen med vand
  14. sæt gryden koldt natten over.
  15. sæt også klædet med kerner mm koldt til næstedag.
  16. Næste dag:
  17. Luk klædet med kernerne med et bånd
  18. Kog skallerne og klædet med kerner( der er bundet fast i gryden ) i 20 min
  19. tag klædet op og kog vider ca. 45 min til de er klare og møre ( under låg )
  20. tilsæt sukker
  21. bring det i kog, og lad det i 15 min
  22. Nu kan du sætte en tallerken i fryseren med en lille klat bitter orange marmelade på.
  23. Har marmeladen den rette konsistent når den er kold, fyldes den på glas. Er den for tynd koges den videre et par mintutter. prøv igen med en tallerken i fryseren.
  24. Hæld den ny kogte Bitter orange marmelade på rengjorte glas der er skyllet i atamon eller spiritus
  25. Luk strakt glassende med låg.
  26. stil dem på et rent viskestykke til de er koldt.
  27. opbevares koldt og mørkt

💖

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×