kandiseret pomerans
Syltning,  vinter diveres

Kandiseret pomeransskal


Bitter orange

Kandiseret pomeransskal, det er ikke altid nemt at få fat i….. Ja, pomeranser er nu heller ikke altid nemme at få fat i. Men få du fat i nogle kan du kandisere dem selv…….

I almindelige butikker sælger de kun syltet/kandiseret appelsinskal og ikke ægte syltet /kandisret pomerans….. Der skal du i en speciel forretning for at finde kandiseret/syltet pomerans. eller lave dem selv…

Kandisret pomerans tager lidt tid , at lave… Da de skal koges af flere omgange… først i vand , så i sukkerlage og til sidst tørres. Men er egentligt meget nemme , at lave……. – De skal koges i rent vand flere omgange for at få bitterheden ud af pomerans skallerne….

De kan bruges i kager f.eks. Ellen´s brunekager og i brød som Juleboller. Som pynt på kager og desserter. Men de smager også godt som slik.

Så er du bare så heldig at finde 1 eller måske 2 kg friske øko pomeranser kan du lave en skøn Orange marmelade eller måske de egnen hjemmelavet Orange likør.

Kender du pomeranser ?????

Pomeranser er en citrus frugt, der ikke kan spises som den er. Den er sur, bitter og har mange kerner. Ligner en lille appelsin af udsende… Men den er fantastisk til orange marmelade, i mad og kage mm. Har en meget aromatisk appelsin agtig fin smag… Pomeranser er kan ret sværere at få fat i… Er du heldig at finde nogen….. – Synd ikke dig selv for prøve at lave Orange marmelade eller måske hjemmelavet Orange likør osv.

kandisret pomerans
Kandiseret pomerans

Tips

Pomeranser kan du være heldig at finde på Fuglebjerggård.dk og nemlig.com. De har dem i gerne i en kort periode i december / januar

Det er vigtigt, at bruge øko pomeranser. Da de almindelige er sprøjtet….

Det er vigtigt, at koge dem et par gang for at få den bitre smag ud af skallerne.

Kan laves af andre citrusfrugter som citroner, appelsin.



Kandiseret pomeransskal



6 – 7  øko pomeranser

vand

250 gr sukker

4 tsk. glukose sirup

sukker til at vende dem i.



  1. Første dag:
  2. vask og fjern resterne af stilken
  3. skær top og bund af pomeranserne
  4. skær med en kniv skaller af pomeransen, sådan at der kommer mindst muligt af det hvide med.
  5. hvis du vil bruge/spise dem som slik skæres de i strimler.
  6. kom skallerne i en tykbundet gryde dæk med vand og kog skallerne i 10 min.
  7. hæld vandet fra og kom nyt frisk vand på til det dækker skallerne.
  8. kog pomeransskallerne i 20 min
  9. sluk for blusset og lad dem stå i 1 time.
  10. hæld endnu engang vandet fra og kom frisk vand på.
  11. kog dem nu i 30 min.
  12. tilsæt sukker og kog videre 45 min under låg ved svag varme men uden at røre i gryden..
  13. nu sættes gryden koldt til næste dag med låg på.
  14. næstedag:
  15. tilsæt glukose sirup og kog det nu til det tykner, sirups agtigt, uden låg på gryden og røre i gryden.
  16. fisk pomeransskallerne op og lad dem afdryppe lidt.
  17. vend dem i sukker.
  18. læg dem på et stykke bagepapir
  19. lad dem tørre i ca. 1 uge til de er tørre og ikke klister mere.
  20. kom dem i en tætsluttende beholder eller glas.
  21. opbevares køligt og mørkt.
  22. De kan holde sige i flere måneder


4 Comments

  • Christiane Scheel

    Skal det sidste hold vand (punkt 9) inden tilsætning af sukker ikke afmåles mere nøjagtigt? Så sukkerlagen bliver tilpas.

    • Charlotte

      Hej Christiane
      Du koger sukkerlagen ind til dem tykner et par punkter længere ned. Pomerans skallerne skal blot lige dækkes når du koger dem.
      Håber det gav dig svar nok ellers skriv igen
      Godt nytår
      Hilsen
      Charlotte

  • Aina

    Hej Jeg har ved en fejl erhvervet mig et helt kilo pomerans – jeg ved ikke, om de er øko, for jeg havde ikke bestilt dem – jeg vil dog helst ikke smide dem ud – kan jeg stadig bruge dem? Evt kogen en ekstra gang i vand?

    • Charlotte

      Hej Aina
      Det vil da også være synd at de skal gå til spilde..
      Jeg tænker de fleste pomeranser man kan få fat i Danmark er øko. Men når du nu ikke ved det helt med sikkerhed, syntes jeg det er lidt op til dig om du vil spise dem. Dem man køber færdige er måske heller ikke øko …. jeg ville selv udnytte dem til netop Kandiseret pomerans, da de bliver kogt flere gange. -og som du selv skriver koge dem en ekstra gang. Samt ikke anvende sirupen der tilbage, men hælde den ud.
      Sådan vil jeg personligt også havde gjort hvis jeg havde fået nogle jeg ikke præcis vist var øko.
      Håber det kan hjælp dig
      Go fornøjelse
      Hilsen
      Charlotte

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×