Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  lækkerier,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Små karamel mazariner


Små Karamel mazariner

Små karamel mazariner er simpelthen en himmerigs mundfuld. De er simpelthen så lækre… Vi plejer, at købe tørkager når der er melodi grand prix i tv. Men oftest er det samme og det samme. Det bliver lidt kedeligt. Så hvorfor ikke bage selv ????

Det blev bla. til de her meget lækre små karamel mazariner. Ideen kom fordi jeg havde et lille glas lækkert karamel sauce stående. De blev altså virkelig rigtig gode……

Sprød tærtebund, mazarin dej, chokolade og salt karamel sauce. Kagerne blev pyntet med et gitter af chokolade og lidt tørret rosenblade.

Andre lækre kager : Rabarber marengs tærte, Jordbær kage eller Små mazarinkager

Tips

Jeg brugt lys chokolade på de små karamel mazariner . Men du kan også bruge mørk chokolade i stedet for.

Salt karamelsaucen jeg brugte var et lille glas fra Mercers. Men anden karamelsauce eller salt karamel spreed kan sagtens bruges.

I stedet for tørret kornblomster kan bruges tørret kornblomster eller krymmel.

Der bliver 10 små mazarinkager med karamel hvis de er bagt i små tærteforme.

Små tærteforme fås hos KitchenOne DK .  



Små karamel mazariner



Tærtedej :

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

100 gr smør

1 æg

Mazarin dej:

75 gr smør

100 gr flormelis

2 æg

100 gr mandel mel

Pynt

100 gr lys chokolade 

1 lille glas saltede caramel sauce 130 gr ( Mercers )

Tørret rosenblade



  1. Tærtedej:
  2. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
  3. tilsæt æg.
  4. ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
  5. smør små tærteform eller linseforme godt med smør.
  6. tryk dejen ud i tærteformene ( kan også rulles ud )
  7. sæt dem på køl mens mazarin dejen laves
  8. mazarin dej:
  9. Piske smør, flormelis og æg til det luftigt og hvidt
  10. rør mandel mel i dejen.
  11. kom dejen i en sprøjtepose
  12. fyld dejen i de små tærteforme
  13. bag de små mazarintærter i ca. 12 min ved 200 grader. ( de skal lige linde fra kanten af formen )
  14. afkøl dem afkøle lidt i formene
  15. vend dem forsigtigt ud af formene og lad dem afkøle helt
  16. Pensel de små mazariner med smeltet chokolade
  17. sæt dem evt. på en rist til chokoladen er tørret.
  18. smør karamelsauce ovenpå chokoladen
  19. lav et gitter mønster med resten af chokoladen
  20. drys de små mazarinkager med karamel med tørret rosenblad.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×