forårs bagværk,  sommer Bagværk

Jordbær kage


mazarinbund med jordbær 
jordbær kage

Jordbær kage en rigtig lækker kage. Dejlig mazarinbund med chokolade, vanilje creme og dejlige friske jordbær. Til sidst er den lækre jordbær kage pyntet med flødeskum.

Jordbær kage er en rigtig sommerkage, selvom om man her kan få jordbærkager hele året. Der simpelthen ikke noget som en jordbærjage med friske danske jordbær når de er i sæson.

Den lækre mazarinbund med jordbær er ikke svær at lave. Og den er meget lækker til denne kage med jordbær.

Andre gode opskrifter med jordbær : Kokoskage med jordbær og kiwi., Salat med jordbær og asparges eller Jordbær marmelade med Rom

tips

I stedet for hjemmelavet Vanilje creme kan du sagtens bruge et cremepulver. Evt. blandet lidt op med lidt flødeskum.

Dejen til mazarinbunden er til en stor springform på ca. 28 cm

Du kan bruge lys chokolade til kagen.

Du kan med fordel bruge overtrækschokolade knapper, De smelter hurtigt og er nemt at smører ud på kagen



Jordbær kage



Mazarinbund :

125  gr smør

200 gr marcipan ( groft revet eller i små stykker )

125 gr sukker

3 æg

korn af ½ vaniljestang eller 1/4 tsk. Vaniljepulver

100 gr mel

½ tak bagepulver

Pynt

100 gr mørk chokolade ( hakket )

1 portion Vanilje creme  ( se tips )

ca. 750 gr friske jordbær

2½ dl fløde



  1. Mazarinbund:
  2. pisk smør, sukker, æg, marcipan og vaniljekorn / pulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt mel og bagepulver.
  4. rør langsomt til det er blandet sammen.
  5. Rør derefter kraftigt et øjeblik.
  6. Fyld dejen i en stor smurt springform ( ø 28 ).
  7. bag kagen ved 175 gr i ca. 35 – 40 min eller til kagen linder fra kanden af formen
  8. Lad kagen afkøle lidt i formen
  9. når kagen stadigvæk er lidt lun drysses den med hakket chokolade
  10. lad chokoladen smelt og smør det ud over hele kagen.
  11. lad den afkøle helt inden den vendes ud på et fad og bunden på springformen kan forsigtigt tages af
  12. Pynt kagen med Vanilje creme ( se tips )
  13. Læg jordbær ovenpå cremen.
  14. Pynt med flødeskum i kanten af kagen og en dut på midten

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×