Året på Bredstenen
salat med jordbær og asparges
Sankt Hans,  Sommer salater

Salat med jordbær og asparges


salat med jordbær og asparges

Når asparges er i slutning af sæsonen og jordbær er begyndt. Laver jeg tit denne salat med jordbær og asparges en rigtig sommersalat….. Lækker og nem salat, perfekt til sommers grillmad osv.

Salat af kinakål, pyntet med friske danske jordbær, let kogt asparges. En dressing af citron/ limesaft, valnøddeolie. Pyntet med et par friske mynteblade. det giver lige det sidste.

Jeg er så heldig, at havde både asparges og jordbær i haven. Det er jo rigtigt dejligt

Tips:

Kinakålen kan erstattes af anden salat f.eks. hjertesalat, icebergsalat eller hovedsalat.

Valnødolie kan være svært , at finde med prøv Kvickly eller prøv her 

Mynte kan undlades

Asparges holder sig sprøde, hvis du sætter dem i et glas med vand. I køleskabet med et dybfrost pose over. Husk at skifte vand



Salat med jordbær og asparges



 ca. ½ kinakål

150 gr jordbær

4  grønne asparges

1 spsk. mandelflager

Dressing:

1 spsk. valnødolie

1 spsk. lime eller citronsaft

1/4 tsk. sukker

salt og peber

Pynt

frisk mynte

mandelflager



  1. Snit kålen fint, skyl den grundigt og lad den afdryppe godt.
  2. skyl asparges, skær den nederste af roden af og skær den i 2 cm stykker.
  3. giv asparges stykkerne et opkog, hæld dem i en si og afdryppe.
  4. skyld jordbærrene og nip dem og skær dem i skiver.
  5. Rør en dressing af valnødolie, citronsaft, sukker og salt og peber.
  6. læg kålen i et dybt fad, læg jordbærskiverne ovenpå. drys de afkølede asparges på.
  7. drys mandelflagerne på.
  8. Pynt med mynte blade
  9. Hæld dressinger over .
  10. Lad den trække lidt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×