
Skøn waleskrans med vanilje creme, jordbær marmelade og flødeskum. Pyntet med frisk frugt og nøddekrokant.
Waleskrans med vanilje creme, marmelade og flødeskum er en klassiker. En kage som mange kan li og elsker.
Har du høns selv i haven og friske æg lige fra hønsehuset . Så lad være med, at lave waleskrans af helt friske æg lige fra hønen. Dejen hæver helt vildt og klasker sammen når den kommer ud af ovnen. Det kan du nok høre jeg har erfaring med. Jeg har engang måtte køre på tanken og købe æg og så på den igen. Det gik jo ikke der ikke var Kagemand med slik til en børnefødselsdag
Andre opskrifter med vandbakkelses dej : Walesstang og Kagemand / kone

Tips:
I stedet for, at lave vanilje cremen selv kan du bruge købe vanilje creme. Evt. rørt op med lidt flødeskum og vanilje til denne waleskrans.
Chokoladen kan nemt smeltes i en dybfrostpose. Kom chokoladen ned i dybfrostposen og ryst det hen i en spids ( hjørne ) af posen. Bind en knude på posen helt ned til chokoladen. Læg nu posen med chokoladen i en skål eller kande med varmt vand. Når chokoladen er smeltet helt klippes et lille hul i spidsen af posen. Nu kan du pynte waleskrans kagen med tynde stråler af chokolade.
Du kan undlade chokoladen
Jordbær marmelade kan erstattes af andet marmelade f. eks hindbær
i stedet for jordbær og kiwi kan du bruge bær og andet frugt.
nøddekrokanten kan erstattes af lidt nøddeflager mm
Waleskrans
1 portion Vanilje creme
Waleskrans:
3 dl vand
2 tsk sukker
1 knivspids salt
150 gr smør
150 gr mel
4 æg
Pynt:
ca. 50 gr chokolade ( se tips )
½ glas jordbær marmelade ( ca. 150 gr marmelade )
½ l piskefløde
jordbær og kiwi
nøddekrokant
- Lav en portion Vanilje creme
- Wales:
- Giv vand, sukker, salt og smør et opkog. I en tykbundet gryde.
- Tag gryden fra varmen og pisk melet i.
- Sæt gryden over varmen igen og pisk til dejen er ensartet og blank. ( Må ikke skille )
- tag gryden fra varmen og og lad det afkøl lidt.
- Når dejen er afkølet lidt. Piskes først et æg i gerne med håndmikser
- Derefter til de 3 æg og der piskes godt til dejen er ensartet og blank.
- Dejen putte i en sprøjtepose m tyl
- sprøjt walesdejen ud på en bageplade med bagepapir i en krans ( ca. ø 25 )
- Bages ved 175 gr varmluft ( alm. ovn 200 grader )i Ca. 40 – 45 min. ( oven må ikke åbnes de første 10 min. ) Den skal være fin brun.
- lad kransen afkøle helt.
- Læg kransen på et fad
- Smelt lidt chokolade i en og lav et mønster oven på waleskransen. ( se tips )
- læg et lag Vanilje creme på midten hele vejen rundt på waleskransen.
- kom Jordbær marmelade på midten af vanilje cremen.
- pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose med tyl.
- sprøjt et mønster over vanilje cremen.
- pynt nu waleskrans med frugt og nøddekrokant
❤