Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Walesstang


walesstang eller vandbakkelses stænger

Uhm Walesstang……. uden fyld blot pyntet med glasur og ribs gelé. .. – Det er bare rigtigt godt…..Bager jeg walesstænger, eller vandbakkelses stænger, er det væk næste dag… Det er helt sikkert.

For mange år siden, var vi på Sejerø. Mine forældre dansede folkedans og 2 gange om året var der ” legestue”. Det hedder det når en folkedanser forening holder bal med spisning. I et par år boede vi om sommeren i telt eller campingvogn. På en mark hos en landmand, der også dansede folkedans derover. Når vi kom fredag aften, var vi altid inde og få kaffe. Og hvad fik vi til kaffen ???? – Selvfølgelig hjemmebagt Walesstang med glasur og ribsgelé. Det glemmer jeg aldrig, for det smagt himmelsk. Det var hun altså go til , at lave.

Tips:

Glasuren kommer jeg en dybfrost pose og klipper et lille hul. Så er det nemt at sprøjte det pænt ud.

Vandbakkelses stænger kan også pyntes med flødeskum, Vanilje creme og bær



Walesstang



Wales:

3 dl vand

2 tsk sukker

1 knivspids salt

150 gr smør

150 gr mel

4 æg

Glasur:

5 spsk. flormelis

en lille sjat eddike

vand til det er tilpas tyk.

Pynt:

Ribs gelé 



  1. Giv vand, sukker, salt og smør et opkog. I en tykbundet gryde.
  2. Tag gryden fra varmen og pisk melet i.
  3. Sæt gryden over varmen igen og pisk til dejen er ensartet og blank. Må ikke skille tag gryden fra varmen og og lad det afkøl lidt.
  4. Når dejen er afkølet lidt. Piskes først et æg i gerne med håndmikser
  5. Derefter til de 3 æg og der piskes godt til dejen er ensartet og blank.
  6. Dejen putte i en sprøjtepose m tyl og sprøjtes ud i stænger der bliver 2 – 3 stænger
  7. Bages ved 175 gr varmluft i Ca. 25 min. Oven må ikke åbnes de første 10 min.
  8. Pyntes med glasur og ribsgelé ( Jeg bruger en dybfrost pose til at sprøjte det ud med. binde en knude på posen med fyld og klip et lille hul i et hjørne i bunden af posen. Vupti så er det nemt at sprøjte ud )

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×