
Rabarberboller eller rabarber hveder kan man også kalde dem. Lækre hjemmebagte luftige boller med rabarber, kardemomme og vanilje.
Dejlig luftige bløde boller med rabarber stykker, og en dejlig knassende top af sukker og nøddeflager, der gør hver Rabarberbolle unik.
Rabarberboller kan flækkes og ristes ligesom hveder.
Ander gode opskrifter på hjemmebagte boller: Æbleboller med kanel, boller, Safranboller med citron, Luciaboller, Squash boller, påskeharer, Fødselsdags boller eller Rosinbrød og boller

Tips:
Det er bedst , at bruge små fine rabarber til denne opskrift på rabarber hveder eller Rabarberboller. Store og grove rabarbere er bedst til saft og grød.
Kvark kan være lidt vanskeligt , at få fat i. Men Lidl, Meny og Nemlig.com, plejer , at have det i deres sortiment. Hvis du ikke kan finde det kan fromage frais, skyer eller ymer bruges
Du kan forer bradepanden med bagepapir, eller klippe et stykke ud der passer til bradepandens bund.
Genanvendeligt bagepapir er mægtigt smart, og er ikke dyrt. Kan anvendes igen og igen, blot tørres af eller vaske af i vand. Tørres og så er det klart igen. Jeg har anskaffet mig 6 stykkes genanvendeligt bagepapir til omkring 80 kr. Det fortryder jeg bestemt ikke, de er så nemme at ha med at gøre, også når man bager Rabarberboller.
De er velegnet til at fryse, så Rabarberboller kan laves i god tid.
Der bliver ca. 14 – 16 Rabarberboller af denne portion
Rabarberboller
100 gr smør
ca. 850 gr mel
3/4 dl. sukker
1½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
1/2 tsk vanilje pulver eller 1 tsk vaniljesukker
50 gr gær
3 dl lunken mælk
250 gr kvark
2 æg
150 gr rabarber renset og skåret i små stykke
Pensling:
1 æg
perlesukker
hasselnøddeflager
- smør smuldre ud i det meste af melet sammen med kardemomme, vanilje, salt og sukker
- gær udrøres i fingervarmt mælk
- kom den udrørte gær, samt kvark, små rabarberstykker og æg i mel blandingen for at skabe perfekt Rabarberboller.
- ælt dejen grundig tilsæt det sidste mel lidt efter lidt .
- formes til ca. 14 – 16 boller der sættes sammen i en smurt bradepande. De skal stå forholdsvis tæt, sådan at de vokser sammen når de hæver.
- Pensel rabarberbollerne med sammenpisket æg.
- drys lidt perlesukker og hasselnøddeflager på hver rabarberbolle
- sæt bradepanden over en gryde med kogende vand ( sluk for gryden ) ca. 1 time
- bages i ca. 25 min ved 200 grader til de er fine brune
- løsne hvedeknopperne fra bradepanden med en kniv og vend de nybagte hvedeknopper ud på en bageplade . Pas på ikke, at brænde fingrene når du vender dem ud.
- sæt dem tilbage i ovnen i 2-5 min til bunden er lysebrune og tør
- lad dem afkøle før du deler dem i hvedeknopper.
- Nå de skal spises flækkes de og ristes i ovnen
- spises lune med koldt smør, ost og marmelade.
❤