
Jordbær pistaciekage en rigtig lækker kage. Dejlig pistacie mazarinbund med nougat, pistaciecreme, vanilje creme og dejlige friske jordbær. Til sidst er den lækre jordbærkage med pistacie pyntet med flødeskum.
Jordbær pistaciekage er en rigtig sommerkage, selvom om man her kan få jordbærkager hele året. Der simpelthen ikke noget som en jordbærkage med friske danske jordbær når de er i sæson.
Den lækre pistacie mazarinbund med jordbær er ikke svær at lave. Og hvis du vil lave en skøn jordbær pistaciekage, kan den bund virkelig anbefales til kagen.
Andre gode opskrifter med jordbær : Jordbær kage, Kokoskage med jordbær og kiwi., Salat med jordbær og asparges Jordbær koldskål, eller Jordbær marmelade med Rom

tips
I stedet for hjemmelavet Vanilje creme kan du sagtens bruge et cremepulver. Evt. blandet lidt op med lidt flødeskum til denne jordbærkage med pistacie.
Dejen til pistacie mazarinbunden er til en stor springform på ca. 28 cm. For at kunne lave den bedste jordbær pistaciekage, er denne form ideel.
Du kan bruge lys eller mørk chokolade til jordbær pistaciekage. i stedet for blød nougat
Pistaciecreme kan købs i velassorteret supermarkeder eller i en bazar.
Pistaciecremen kan helt undlades til jordbær pistaciekage.
Jordbær pistaciekage
Pistacie mazarinbund :
50 gr u saltet pistacienødder uden skal
125 gr smør
200 gr marcipan ( groft revet eller i små stykker )
125 gr sukker
3 æg
korn af ½ vaniljestang eller 1/4 tsk. Vaniljepulver
1-2 tsk grøn frugtfarve
100 gr mel
½ tak bagepulver
Pynt
100 gr blød nougat
ca. 5 spsk. pistaciecreme ( kan undlades )
1 portion Vanilje creme ( se tips )
ca. 750 gr friske jordbær
2½ dl fløde
Lidt hakket pistacienødder
- Pistacie mazarinbund:
- Pistacienødderne ” males ” i en minihakker, foodprocessor eller lignede til de er fint hakket
- pisk smør, sukker, æg, marcipan, de fint hakket pistacienødder og vaniljekorn / pulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt grøn frugtfarve alt efter hvor grøn du ønsker.
- Tilsæt mel og bagepulver.
- rør langsomt til det er blandet sammen.
- Rør derefter kraftigt et øjeblik.
- Fyld dejen i en stor smurt springform ( ø 28 ).
- bag kagen ved 175 gr i ca. 35 – 40 min eller til kagen linder fra kanden af formen
- Lad kagen afkøle lidt i formen
- når kagen stadigvæk er lidt lun, lægges skiver af blødnougat over kagen.
- lad nougaten smelt og smør det ud over hele kagen.
- lad den afkøle helt inden den vendes ud på et fad og bunden på springformen kan forsigtigt tages af
- Smør et lag pistaciecreme over nougaten.
- Pynt kagen med Vanilje creme ( se tips )
- Læg jordbær ovenpå cremen.
- Pynt med flødeskum i kanten af kagen og en dut på midten
- Pynt jordbær pistaciekage med lidt hakket pistacienødder.
❤