Bæralliance med rom


Bæralliance med rom en skøn hjemmelavet marmelade af sommerbær med et strejf af rom og vanilje. Marmelade er lavet af en blanding af dejlig sommerbær. Solbær, ribs, brombær, hindbær og jordbær.

Smagen minder meget om rødgrød

Det er super nemt, at lave hjemmelavet marmelade og smager bare bedre. Den hjemmelavede marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget meget mere, især når man tilføjer en bæralliancen lidt rom.

Ander spændende opskrifter på marmelade du sikker godt kan li : Eksotiskfrugt marmelade, Grapefrugt marmelade med vanilje, Kirsebær marmelade med vanilje og rom, Blommer i Madeira marmelade, Ananas marmelade med havtorn og chili eller Orange marmelade

Tips

Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. det giver altid et godt resultat når du laver f.eks., denne her hjemmelavet marmelade af sommerbær.

Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær. Hvis du bruge optøet bær. lag dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden, når du vil lave denne bæralliance med rom. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.

Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon. Det kan være rom, whisky, vodka eller måske cognac

Mos evt. bærerne lidt ud i den ny kogte Bæralliance med rom, så lægger bærerne sig ikke i overflade. Men fordeler sig i hele glasset.

Du kan også bruge blåbær til bæralliance med rom



Bæralliance med rom



1 kg blandet bær ( hindbær, brombær, solbær, ribs og jordbær )
700 gr syltesukker

1 stange vanilje ( se tips )
1 – 2 spsk. rom efter smag
Atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Skyl og nip bærerne fri for stilke mm
  2. Frosne bær tøes næsten op i gryden du koger marmeladen i.
  3. kom bærerne i en gryde, sammen med syltesukker, rom og vanilje..
  4. Kog det op og lad det koge svagt i 4 min.
  5. ta det fra varmen
  6. mos evt. bærerne lidt ud med en kartoffelmoser. ( så lægger bærrene sig ikke i overfladen )
  7. smagt evt. bæralliance marmelade til med mere rom
  8. fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
  9. Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
  10. sæt etiketter på, så man ved hvornår skovbær marmelade er lavet.
  11. opbevares køligt og mørkt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *