
Safranboller med citron

Skønne safranboller med citron. Lækre luftige boller med safran, citron og lidt gurkemeje.
De smager skønt af safran og med et strejf citron. Safranboller med citron har en flot gule i krummen. Måske derfor perfekt som en påskebolle. T
De er rigtig gode på et morgenbord eller til en kop kaffe.
Her er et par andre gode opskrifter på boller : Fødselsdags boller, Squash boller, Grove Hveder, Ymerboller, Hvedeknopper II, Æbleboller med kanel, boller eller Rosinbrød og boller

Tips
Der bliver ca. 20 boller med safran ud af denne portion
Kvark er næsten ikke til at finde mere, det er lidt synd for det giver et dejligt luftigt brød. Du kan erstattede det med ymer eller fromage frais i denne opskrift på safranboller med citron. Det går fint i stedet for . Kvark fås i Lidl og de fleste Meny butikker.
Safranboller med citron
250 gr kvark eller ymer
50 gr gær
100 g sukker
2 æg
0,5 gr safran tråde ( knust )
½ tsk. gurkemaje
revet skal af 1/2 øko citron
100 gr smør
1½ tsk groft salt
½ l mælk
ca. 1200 gr hvedemel
æg til pensling
- Rør gæren ud i kvark sukker, og æg.
- Knus safran trådene til pulver
- Tilsæt safran, gurkemeje og revet citron skal.
- Varm mælk op med smør og salt.
- Lad det stå lidt til smørret er smeltet og det er lillefinger varmt.
- rør det i gærblandingen.
- Rør halvdel af melet i
- Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
- Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
- Del dejen i 20 lige store stykker
- rul og form dejen til boller
- læg dem på en bageplade med bagepapir..
- Klip et kryds i hver bolle
- Pensles med æg
- Lad brødet hæve i 1/2 times tid et lunt sted.
- Bages ved 200 grader i ca. 17 min.
- Lad safranboller med citron afkøle på en rist.
❤

