Hvedeknopper II
Hvedeknopper spises aften før St. Bededag ( altså torsdag aften )…. Er der noget bedre end lækre lune sprød ristet hveder med koldt smør og f eks. marmelade…… Det er lige så man bliver helt sulten bare ved tanken. Hvedeknopper II med kvark bliver dejlig luftige og lette af kvarken.
Hveder kan købes alle vegne op til St. Bededag. Men med af svingede kvalitet og smag…… – Så hvorfor ikke bage dem selv ??? – Det er ikke slet svært.
Her er en opskrift på alm hvedeknopper med kvark og kardemomme. Men vil man heller have en grovere udgave kan du kigge på min opskrift på Grove Hveder med udblødte rugkerner eller en uden kvark Hvedeknopper
Tips:
Kvark kan være lidt vanskeligt , at få fat i. Men Lidl, Meny og Nemlig.com, plejer , at have det i deres sortiment. Hvis du ikke kan finde det kan fromage frais, skyer eller ymer bruges
Du kan forer bradepanden med bagepapir, eller klippe et stykke ud der passer til bradepandens bund.
Genanvendeligt bagepapir er mægtigt smart, og er ikke dyrt. Kan anvendes igen og igen, blot tørres af eller vaske af i vand. Tørres og så er det klart igen. Jeg har anskaffet mig 6 stykkes genanvendeligt bagepapir til omkring 80 kr. Det fortryder jeg bestemt ikke, de er så nemme at ha med at gøre.
Hveder kan bages og spises hele året, som morgenmad eller f eks. eftermiddags kaffen
De er velegnet til at fryse, så de kan laves i god tid.
Der bliver ca. 14 – 16 hvedeknopper af denne portion
Hvedeknopper II
100 gr smør
ca. 850 gr mel
3/4 dl. sukker
1½ tsk. salt
1 ½ tsk. kardemomme
50 gr gær
3 dl lunken mælk
250 gr kvark
2 æg
Pensling:
1 æg
- smør smuldre ud i det meste af melet sammen med kardemomme, salt og sukker
- gær udrøres i fingervarmt mælk
- kom den udrørte gær, samt kvark og æg i mel blandingen og ælt dejen grundig tilsæt det sidste mel lidt efter lidt .
- formes til ca. 14 – 16 boller der sættes sammen i en smurt bradepande. De skal stå forholdsvis tæt, sådan at de vokser sammen når de hæver.
- Pensel hvedeknopperne med sammenpisket æg.
- sæt bradepanden over en gryde med kogende vand ( sluk for gryden ) ca. 1 time
- bages i ca. 25 min ved 200 grader til de er fine brune
- løsne hvedeknopperne fra bradepanden med en kniv og vend de nybagte hvedeknopper ud på en bageplade . Pas på ikke, at brænde fingrene når du vender dem ud.
- sæt dem tilbage i ovnen i 2-5 min til bunden er lysebrun på bunden
- lad dem afkøle før du deler dem i hvedeknopper.
- Nå de skal spises flækkes de og ristes i ovnen
- spises lune med koldt smør, ost og marmelade.
❤