
Ymerboller

Ymerboller er skønne boller med ymer. Flækkes og ristes, smager skønt med koldt smør. En slags hveder bagt med ymer.
Lækre boller med ymer Lette og luftige, men alligevel fyldige.
Bagt i en bradepande ligesom hveder, så de hænger sammen når de er bagt. Brækkes fra hinanden når de er lunkne.
Leder du efter opskrifter på brød og bolle se her : Rosinbrød og boller, Julebrød, Ølandsbrød med æblesurdej, Squash boller, Formbrød med ymer eller Æbleboller

Tips
Der bliver ca. 20 ymerboller ud af denne portion.
Ymer kan erstattes af f.eks. skyer, kvark.
Kender du genanvendeligt bagepapir ??? Det er nemlig rigtigt godt til, at komme i bunden af bradepanden når du bage de her ymerboller.
Ymerboller
3,5 dl ymer
50 g gær
2 spsk sukker
1,5 tsk salt
125 gr smør
4 dl mælk
Ca 1100 gr mel
- kom ymer, gær og sukker i en rørskål ( gerne en rørmaskine )
- Rør gæren ud i ymer.
- varm smør, salt og mælken op i en gryde til det er lillefinger varmt. lad det stå et øjeblik til smørret er næsten smeltet.
- rør mælke blandingen i gær blandingen.
- ælt melet i lidt af gangen og ælt dejen grundigt.
- smør en bradepande ( 40 x 30 cm. ) eller læg et stykke bagepapir i bunden af bradebanden. ( se tips )
- Form 20 boller og sæt dem tæt i bradepanden.
- sæt bradepanden et lunt sted og lad dem have ca. 1 time til bollerne er næsten hævet sammen
- bages i ca. 20 min ved 200 grader,
- Løsn bollerne fra kanten med en kniv
- Vend bollerne ud af bradepanden på en bageplade der kan gå i ovnen.
- sæt bagepladen med bollerne ( bunden opad ) tilbage i den varme ovn i ca. 5 min.
- lad dem afkøle lidt inden de skubbes hen på en rist
- Brækkes fra hinanden når de er lunkne
- flækkes og ristes
❤

