Julebrød
Julebrød med safran og marcipan remonce. Utroligt lækkert julebrød, som måske mere er kage end brød. Det smager himmelske med smør.
En dejlig gærdej med safran, rullet sammen med en marcipan remonce. Bagt en sandkageform.
Julebrød med safran og remonce er fantastisk til en kop kaffe, the eller cacao en hyggelig advent aften.
Andre godt julebagværk : Juleboller, Adventskringle og Luksus juleboller
Tips
Kvark fås i Lidl og de fleste Meny butikker. Ellers kan ymer bruges som erstatning.
Der bliver 2 store brød af denne portion. Sandkage forme har meget forskellige størrelser. Er det mindre udgaver du har kan der blive 3 julebrød.
Julebrød
250 gr kvark
50 gr gær
1 dl sukker
1 æg
0,5 gr safran tråde
100 gr smør
1½ tsk. groft salt
½ l mælk
ca. 1100 gr hvedemel
Remonce
100 gr smør
100gr su*er
75 gr marcipan
Pynt
æg til pensling
perlesukker
mandel eller nøddeflager
- Rør gæren ud i kvark, sukker, og æg.
- smuldre safran trådene mellem fingerne
- Tilsæt safran .
- Varm mælk op med smør og salt.
- Lad det stå lidt til smørret er smeltet og det er lillefinger varmt.
- rør det i gærblandingen.
- Rør halvdel af melet i
- Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
- Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
- rør en remonce af smør, sukker og marcipan
- Rul dejen ud til en flade på ca. 50 x 35 cm
- smør remoncen ud på dej fladen
- rul dejen sammen fra den lange side.
- del dej ” rouladen ” i 2 stykker ( se tips )
- lukke dem lidt i hver ende ved at folde dejen lidet ind under dej ” rouladen ”
- Læg dej “rouladerne ” i 2 smurte sandkageforme ( se tips )
- Pensles med æg
- Drys lidt perlesukker og nøddeflager på dejen.
- Lad julebrødene hæve i 1 times tid el lunt sted.
- Bages ved 200 grader i ca. 30 min.
- lad den afkøle lidt i formen, inden du løsner den forsigtigt fra kanten med en kniv
- vend dem forsigtigt ud af formen
- Lad dem afkøle på en rist.
- Perfekt til at fryse.,.
❤