Jule bagværk,  lækkerier

Julebrød


julebrød med safran og marcipan remonce

Julebrød med safran og marcipan remonce. Utroligt lækkert julebrød, som måske mere er kage end brød. Det smager himmelske med smør.

En dejlig gærdej med safran, rullet sammen med en marcipan remonce. Bagt en sandkageform.

Julebrød med safran og remonce er fantastisk til en kop kaffe, the eller cacao en hyggelig advent aften.

Andre godt julebagværk : Juleboller, Adventskringle og Luksus juleboller

'A merry Christmas.'

Tips

Kvark fås i Lidl og de fleste Meny butikker. Ellers kan ymer bruges som erstatning.

Der bliver 2 store brød af denne portion. Sandkage forme har meget forskellige størrelser. Er det mindre udgaver du har kan der blive 3 julebrød.



Julebrød



250 gr kvark

50 gr gær

1 dl sukker

1 æg

0,5 gr safran tråde

100 gr smør

1½ tsk. groft salt

½ l mælk

ca. 1100 gr hvedemel

Remonce

100 gr smør

100gr su*er

75 gr marcipan

Pynt

æg til pensling

perlesukker

mandel eller nøddeflager



  1. Rør gæren ud i kvark, sukker, og æg.
  2. smuldre safran trådene mellem fingerne
  3. Tilsæt safran .
  4. Varm mælk op med smør og salt.
  5. Lad det stå lidt til smørret er smeltet og det er lillefinger varmt.
  6. rør det i gærblandingen.
  7. Rør halvdel af melet i
  8. Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
  9. Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
  10. rør en remonce af smør, sukker og marcipan
  11. Rul dejen ud til en flade på ca. 50 x 35 cm
  12. smør remoncen ud på dej fladen
  13. rul dejen sammen fra den lange side.
  14. del dej ” rouladen ” i 2 stykker ( se tips )
  15. lukke dem lidt i hver ende ved at folde dejen lidet ind under dej ” rouladen ”
  16. Læg dej “rouladerne ” i 2 smurte sandkageforme ( se tips )
  17. Pensles med æg
  18. Drys lidt perlesukker og nøddeflager på dejen.
  19. Lad julebrødene hæve i 1 times tid el lunt sted.
  20. Bages ved 200 grader i ca. 30 min.
  21. lad den afkøle lidt i formen, inden du løsner den forsigtigt fra kanten med en kniv
  22. vend dem forsigtigt ud af formen
  23. Lad dem afkøle på en rist.
  24. Perfekt til at fryse.,.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×