Luksus juleboller
Dejlig luksus juleboller der smager af jul……… – Luksus fordi de er med marcipan….. Groft hakkede mandler, rosiner, og Orange marmelade……. – Forstil dig en mørkt december aften, en kop varm te, kaffe eller kakao med en lun juleboller til…… Sådan med smør eller marmelade på…. Måske en julefilm på dvd’en….. – Det lyder hyggeligt ik 😀
De her luksus juleboller er lækre… Perfekt til julehygge eller på morgenbordet i juledagene…… Æble kvæde marmelade med vanilje eller Julemarmeladekan anbefales på de her dejlig juleboller.
Tips:
Kvark kan være svært at finde i almindelig butikker, men Lidl og Meny plejer at havde det. Hvis du ikke kan få fat i kvark. Kan fromage frais, skyer eller ymer bruges i stedet for. Jeg bruge kvark fordi jeg syntes brødet bliver mere luftigt og lækkert af kvarken.
Julebollerne er perfekte til at fryse ned.
Er du til sukat kan du komme ca. 25 gr sukat i dejen.
Luksus juleboller
50 gr gær
250 gr kvark
½ dl sukker
1 æg
50 gr groft hakkede mandler
1 dl Orange marmelade
100 gr marcipan
2 dl rosiner
4 dl sødmælk
100 gr smør
1½ tsk groft salt
ca. 1100 gr hvedemel
pynt
lidt sødmælk
perlesukker eller lidt god vaniljesukker
- Rør gæren ud i Kvark, sukker, og æg.
- Tilsæt Orange marmelade, groft hakkede mandler, marcipan og rosiner.
- Varm mælk op med smør og salt.
- Lad det stå lidt til smørret er smeltet, og det er lillefinger varmt.
- Rør det i gær blandingen.
- Rør halvdel af melet i
- Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
- Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
- Form dejen til ca 18 – 20 boller.
- Pensles med sødmælk
- drysses med perlesukker eller lidt vaniljesukker
- Lad bollerne hæve i 1/2 time tid.
- Bages ved 200 grader i ca. 16 min.
- Lad dem afkøle på en rist.
- Perfekt til at fryse.
❤