Grisesylte
Go gammeldags grisesylte, kogt på svinehoved og skank…. Grisesylte må ikke mangle på et julefrokost bord og til frokost i december….. Med sennep og syltede rødbeder…. En go gammel juleklassiker…..
Det er faktisk ikke så svært , at lave hjemmelavet grisesylte… Og ja hjemmelavet grisesylte smager bedre.. Samtidig med, at du ved hvad der kommet i din sylte…..
Tips
I stedet for et ½ svine hoved kan du bruge 1 skank mere..
Grisesylten kan fryses i skiver eller stykker.
Kan laves i skål i stedet for en sandkageform. Det gjorde min mormor altid.
Grisesylte
½ svinehoved
1 stor svineskank
1 spsk. salt
10 peberkorn
1 laurbærblad
sylte
ca. ½ liter af suppen kødet er kogt i
2 blade husblas
1 tsk st. allehånde
½ tsk tørret merian
1 spsk. fint revet løg
friske kværnet peber
½ spsk. salt
Husholdning film
- Vask og skyl svinehovedet godt
- kom det i en stor gryde sammen med svine skanken
- kom kold vand på til det næsten dækker kødet.
- lad det koge op
- skum suppen i gryden
- kom salt, peberkorn og laurbærblade i gryden
- Lad det koge i 2½ – 3 timer.
- Hæld suppen fra kødet husk at gemme ca. ½ liter af suppen.
- Lad kødet køle af til det er til at rør ved.
- Pil kødet fra ben, svær og fedt
- Skær det kødet i små stykker
- kom kødet en skål
- bland kødet grundigt med st. allehånde, salt, merian, revet løg og frisk kværnet peber
- foer en sandkageform eller lignende med husholdningsfilm indvendigt.
- kom kødet i formen
- opløse husblassen i den varme suppe
- når alt husblassen er opløst hældes lidt suppe over kødet i formen.
- svup med en hånd så suppen kommer helt ned mellem kødet i formen.
- kom evt. lidt mere suppe i og svup igen.
- det skal svuppe i suppe…
- dæk formen og sæt den i køleskabet til dagen efter.
- skær grise sylten i skiver, der spises med sennep og rødbeder på rugbrød.
❤