grisesylte
julefrokost

Grisesylte


Go gammeldags grisesylte, kogt på svinehoved og skank…. Grisesylte må ikke mangle på et julefrokost bord og til frokost i december….. Med sennep og syltede rødbeder…. En go gammel juleklassiker…..

Det er faktisk ikke så svært , at lave hjemmelavet grisesylte… Og ja hjemmelavet grisesylte smager bedre.. Samtidig med, at du ved hvad der kommet i din sylte…..

gammeldags grisesylte

Tips

I stedet for et ½ svine hoved kan du bruge 1 skank mere..

Grisesylten kan fryses i skiver eller stykker.

Kan laves i skål i stedet for en sandkageform. Det gjorde min mormor altid.



Grisesylte



½ svinehoved

1 stor svineskank

1 spsk. salt

10 peberkorn

1 laurbærblad

sylte

ca. ½ liter af suppen kødet er kogt i

2 blade husblas

1 tsk st. allehånde

½ tsk tørret merian

1 spsk. fint revet løg

friske kværnet peber

½ spsk. salt

Husholdning film



 

  1. Vask og skyl svinehovedet godt
  2. kom det i en stor gryde sammen med svine skanken
  3. kom kold vand på til det næsten dækker kødet.
  4. lad det koge op
  5. skum suppen i gryden
  6. kom salt, peberkorn og laurbærblade i gryden
  7. Lad det koge i 2½ – 3 timer.
  8. Hæld suppen fra kødet husk at gemme ca. ½ liter af suppen.
  9. Lad kødet køle af til det er til at rør ved.
  10. Pil kødet fra ben, svær og fedt
  11. Skær det kødet i små stykker
  12. kom kødet en skål
  13. bland kødet grundigt med st. allehånde, salt, merian, revet løg og frisk kværnet peber
  14. foer en sandkageform eller lignende med husholdningsfilm indvendigt.
  15. kom kødet i formen
  16. opløse husblassen i den varme suppe
  17. når alt husblassen er opløst hældes lidt suppe over kødet i formen.
  18. svup med en hånd så suppen kommer helt ned mellem kødet i formen.
  19. kom evt. lidt mere suppe i og svup igen.
  20. det skal svuppe i suppe…
  21. dæk formen og sæt den i køleskabet til dagen efter.
  22. skær grise sylten i skiver, der spises med sennep og rødbeder på rugbrød.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×