Oksekødsgryde med bacon og asparges
Oksekødsgryde med bacon og asparges…… – En lækker enkel gryderet, pyntet mad sprødstegt bacon og asparges…… Det ser rigtigt lækkert og indbydende, ud hvis det hældt i et fint dybt fad… Retten skal koge i 1½ time så det er simremad.
Oksegryden serveres med en god kartoffelmos til, samt lidt surt f.eks. Sprøde asier eller Min mors syltede rødbeder.
I Danmark producere vi godt dansk oksekød… Så husk at vend pakken med kød, og se om det er dansk… Meget af det oksekød der er i butikkerne er fra alle mulige land. F.eks.. Tyskland, Argentina , USA osv. Det er synd og skam for både for miljøet. Alle de gode danske landmænd og små hobby kødkvægsbesætninger der er Danmark…. Tænk på alt det energi der bliver brugt på at transportere kødet til Danmark. Når vi selv har det lige i baghaven….
Tips:
Du kan også bruge oksebov i tern til denne ret
Oksekødsgryden kan tilsættes championer, hvis du syntes det.
I stedet for 2 tsk bouillon kan bruges en 1 tern oksekødbouillon
Oksekødsgryde med bacon og asparges
1 kg dansk oksekød i tern ( f.eks. klump )
2 løg
smør eller margarine
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse asparges
2 dl vand + vand fra dåsen med asparges
1 tsk salt
frisk kværnet peber
2 tsk Oscar oksebouillon
lidt madkulør
100 gr bacon i tynde skiver.
- Varm margarine/smør op til den bruser, og svits kødet af et pat omgange.
- pil løgene og hak dem groft.
- kom dem i gryden sammen med kødet og lad et svitse lidt.
- tilsæt aspargesvandet fra dåsen med asparges og vand.
- kom tomat puré ,salt, peber og bouillon og lidt mad kulør.
- lad det koge ved svagt blus i 1½ time.
- Steg bacon fin brun og sprødt.
- smag oksegryden til og hæld det i en serverings skål eller dybt fad.
- pynt med bacon og asparges
❤