Ingefær specier
Ingefær specier lækre sprøde småkager med kandisret ingefær. De smager dejligt af ingefær, når man bider i dem.
Specier med ingefær kan bages hele året, men er også en dejlig julesmåkage. Især, hvis man er vild med ingefær..
Jeg ved godt mange laver de samme julesmåkager år efter år en tradition, Og syntes du ikke der skal laves om på det det er ok. Men her har vi tradition at lave klejner, vaniljekranse, brunkager og nougat specier. Men også at vi lave en eller anden slags småkage. I år er det de her ingefær specier.
Ingefær specier dejen kan laves i meget godt tid og fryses ned i ruller på et spækbræt eller ligene. Så er det bare at tage rullerne op af fryseren, skære dem i skiver og bage dem. Også en god værtinde gave, husk blot at skrive hvordan man bager dem.
Andre gode småkager: Klejner med cognac, De lækreste vaniljekranse, Tante kis’s gaffelkager, Esther´s småkager, Orangekager og Harlekin kager
Tip:
Kandisret ingefær kan du finde i velassorteret supermarkeder, orientalske butikker, helsekost butikker og på nettet
Læg et par sukker knalder i dåserne med småkager så bliver de ikke bløde.
ingefær specier
330 gr mel
200 gr smør
60 gr flormelis
50 gr kandisret ingefær i små tern
1 tsk. st. ingefær
- Skær den kandisret ingefær i små tern .
- kom alt andet i en skål og smuldre det til dejen samle sig
- tril dejen forsigtigt i 2 pølser, som sættes i køleskabet eller fryses ned på et spækbræt f eks.
- skæres i tynde skiver, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- bag ingefær specierne ved 200 gr i 5 – 6 min. de skal lige blive fine lyse brune i Kanten.
- lad dem afkøle på en rist
- læg dem i en tætsluttende kagedåse evt. med et par sukkerknalder.
❤