harlekin kagersmåkager

Harlekin kager, er en lækker sprød småkage med cocktailbær, mandelflager og revet chokolade…… Dej rullerne trilles i sukker, hvilket gir en fin kant på kagerne. Harlekin kager er en fin julesmåkage, men de kan naturligvis bages hele året. Det er småkager der skal rulles i stænger og skæres ud i skiver.

Dejen kan laves i god tid og opbevares i køleskab eller fryses ned i rullede stænger på et fad.

Andre gode forslag til småkager : De lækreste vaniljekranse, Nougat specier, Klejner med cognac, Ellens brunkager, Svenske kager, Tante kis’s gaffelkager, Orangekager eller Rosenvandskager

Tips:

Kom et par stykker sukker i kagedåsen, så holder småkager sig sprøde.

Er også en god værtinde gave, en rullet ubagt dej pakket i husholdning film med en rød sløjfe på og en seddel hvordan de bages



Harlekin kager



225 gr hvedemel

200 gr smør

50 gr flomelis

½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

50 – 70 gr cocktailbær ( røde, grønne og gule ) Halvers

50 gr mandelflager

ca. 40 gr revet chokolade

sukker til at rulle dejen i



  1. alt blandes i en stor skål.
  2. smuldres til det samler sig til en småkagedej.
  3. trilles i stænger med en tykkelse som en 5 kr.
  4. tril stængerne i sukker på et stykke papir.
  5. læg dej rullerne på et fad eller spækbræt, sæt dem i køleskabet i en times tid.
  6. skær dem i skiver på ca. .½ cm tykkelse.
  7. sæt dem på en bageplade med bagepapir ( eller smurt )
  8. bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. kanten skal være fin lysebrun.
  9. læg dem til afkøling på en bagerist.
  10. læg dem i en tætlukket kagedåse som lukkes efter en times tid.
  11. kom evt. et par stykker sukker i dåsen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *