Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  Nytår,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Harlekin kager


harlekin kager
småkager

Harlekin kager, er en lækker sprød småkage med cocktailbær, mandelflager og revet chokolade…… Dej rullerne trilles i sukker, hvilket gir en fin kant på kagerne. Harlekin kager er en fin julesmåkage, men de kan naturligvis bages hele året. Det er småkager der skal rulles i stænger og skæres ud i skiver.

Dejen kan laves i god tid og opbevares i køleskab eller fryses ned i rullede stænger på et fad.

Andre gode forslag til småkager : De lækreste vaniljekranse, Nougat specier, Klejner med cognac, Ellens brunkager, Svenske kager, Tante kis’s gaffelkager, Orangekager eller Rosenvandskager

Tips:

Kom et par stykker sukker i kagedåsen, så holder småkager sig sprøde.

Er også en god værtinde gave, en rullet ubagt dej pakket i husholdning film med en rød sløjfe på og en seddel hvordan de bages



Harlekin kager



225 gr hvedemel

200 gr smør

50 gr flomelis

½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker  se Vanilje ( sukker ) 

50 – 70 gr cocktailbær  ( røde, grønne og gule ) Halvers

50 gr mandelflager

ca. 40 gr revet chokolade

sukker til at rulle dejen i 



  1. alt blandes i en stor skål.
  2. smuldres til det samler sig til en småkagedej.
  3. trilles i stænger med en tykkelse som en 5 kr.
  4. tril stængerne i sukker på et stykke papir.
  5. læg dej rullerne på et fad eller spækbræt, sæt dem i køleskabet i en times tid.
  6. skær dem i skiver på ca. .½ cm tykkelse.
  7. sæt dem på en bageplade med bagepapir ( eller smurt )
  8. bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. kanten skal være fin lysebrun.
  9. læg dem til afkøling på en bagerist.
  10. læg dem i en tætlukket kagedåse som lukkes efter en times tid.
  11. kom evt. et par stykker sukker i dåsen.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×