Harlekin kager
Harlekin kager, er en lækker sprød småkage med cocktailbær, mandelflager og revet chokolade…… Dej rullerne trilles i sukker, hvilket gir en fin kant på kagerne. Harlekin kager er en fin julesmåkage, men de kan naturligvis bages hele året. Det er småkager der skal rulles i stænger og skæres ud i skiver.
Dejen kan laves i god tid og opbevares i køleskab eller fryses ned i rullede stænger på et fad.
Andre gode forslag til småkager : De lækreste vaniljekranse, Nougat specier, Klejner med cognac, Ellens brunkager, Svenske kager, Tante kis’s gaffelkager, Orangekager eller Rosenvandskager
Tips:
Kom et par stykker sukker i kagedåsen, så holder småkager sig sprøde.
Er også en god værtinde gave, en rullet ubagt dej pakket i husholdning film med en rød sløjfe på og en seddel hvordan de bages
Harlekin kager
225 gr hvedemel
200 gr smør
50 gr flomelis
½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
50 – 70 gr cocktailbær ( røde, grønne og gule ) Halvers
50 gr mandelflager
ca. 40 gr revet chokolade
sukker til at rulle dejen i
- alt blandes i en stor skål.
- smuldres til det samler sig til en småkagedej.
- trilles i stænger med en tykkelse som en 5 kr.
- tril stængerne i sukker på et stykke papir.
- læg dej rullerne på et fad eller spækbræt, sæt dem i køleskabet i en times tid.
- skær dem i skiver på ca. .½ cm tykkelse.
- sæt dem på en bageplade med bagepapir ( eller smurt )
- bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. kanten skal være fin lysebrun.
- læg dem til afkøling på en bagerist.
- læg dem i en tætlukket kagedåse som lukkes efter en times tid.
- kom evt. et par stykker sukker i dåsen.
❤