Efterårs frokost,  efterårs retter,  Jule opskrifter,  julefrokost,  vinter froskost,  vinter retter

Confiteret and


hel confiteret and

Jeg er hoppet med på bølgen og prøvet at lave Confiteret and af en hel and. Confiteret and er traditionelt lavet af andelår. Men her er det en partret landand jeg har brugt. – og den blev altså rigtig lækker.

Confiteret and er ” fedt syltet and ” der kan holde sig et stykke tid hvis den er ordenligt dækket af andefedt.. Så den kan laves i god tid og blot en tur i oven ved god varm til skindet er sprødt og dejligt brunt.

Hel confiteret and kan både bruges en middag, men også til en frokost.

Til confiteret and passer en god salat som Farverig grønkåls salat og stegt kartoffel skiver eller Pommes Anna f.eks.

Du kan også prøve Langtidsstegt and

tips

Den færdig fedt syltede and kan holde sig i køleskabet i mindst 1 uges tid hvis den er dækket helt med andefedt. ( nogle siger flere måneder ) men kan også fryses ned i plast bøtten.

Jeg har brugt en go landand der har gået og hygget sig i det fri og fået masser af frisk luft og motion.



Confiteret and



en hel and ca. 3,5 kg ( gerne en landand )

2 spsk. salt

frisk kværnet peber

1 laurbærblad

3 fed hvidløg

10 hele peberkorn ( let knust )

10 hele allehånde korn ( let knuste )

5 kviste timian

4 dl andefedt ( ca. 350 gr. )



  1. Skyl anden
  2. Klip / parter anden ud i lår, overlår, vinger, og bryst.
  3. Kom den parterede and i f.eks. en dybfrost pose eller skål med låg.
  4. drys krydderier over og ryst posen grundigt.
  5. læg posen med andekød i et fad 1 døgns tid i køleskabet
  6. ryst posen et par gange
  7. Dagen efter tages anden ud af posen og børstes fri af salt og krydderier.
  8. Læg andekødet i en bradepande med lidt høje sider.
  9. Hæld andefedt over andestykkerne
  10. læg spidsen af et stege termometer midt i bradepanden i andefedtet,
  11. Dæk bradepanden med alufolie
  12. Sæt bradepande i en 200 g varm ovn
  13. når stegetermometerret når en temperatur på 80 – 90 grader skues ned til omkring 100 g. ( alt efter din ovn )
  14. Nu holdes temperaturen på ca. 90 g i ca. 3½ – 4 timer ( det skal boble let )
  15. anden er færdig når kødet er blødt at stikke i .
  16. Lad anden køle noget af i oven
  17. ta nu andestykkerne op af fedet og læg dem i en plast bøtte med låg.
  18. andefedet fra bradepanden hældes igennem en sigte og over andestykkerne.
  19. De skulle gerne kunne dækkes med andefedet.
  20. sæt bøtten i køleskabet
  21. Når de skal bruges fiskes de op af andefedtet og det mest andefedt skabes af
  22. læg andestykkerne i en bradepande, som sættes i en 225 g varm ovn i ca. 25 minutter.
  23. skindet skal bliver sprødt og fint brunt
  24. kom andestykkerne over på et fad

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×