Æbleboller
Du kan selv vælge om du vil bage dejlig luftige æbleboller eller æblebrød. Det er helt den samme dej. Saftige og luftigt boller med masser af revet æble i dejen. Æbleboller smager bare godt, – Hvem kan stå for nybagt æblebolle med kold smør ? uhm det er lækkert……. – Jeg kan ihvertillfælde ikke.
Æbleboller er en rigtig god måde at bruge f.eks. nedfaldsæbler på. Eller et par æbler fra frugtskålen der ser lidt kedelige og runkne ud. Som trænger til at blive brugt i stedet for m at inde i skraldespanden…….
Tips
Man kan også bage både brød og boller i sammen omgang. I stedet for at forme dejen som boller kan man forme dem som brød eller begge dele.
Hvis du bager æblebrød, bages de i en sandkage eller brødform. Pensels med æg og drysses med perlesukker. Bages ved 200 grader i ca. 30 min. Vendes ud og sættes tilbage i den varme ovn i 5 min.
Kvark kan være lidt svært , at finde. Men Lidl, nemlig og Meny plejer, at havde det i deres sortiment. Hvis du ikke kan finde kvark kan ymer, fromage Frich eller skyer sagtens bruges.
Æbleboller
250 gr kvark
50 gr gær
75 gr sukker
1 æg
250 gr groft revet æbler
1½ tsk. gr salt
100 gr smør
2 dl mælk
ca. 1 kg hvedemel
pynt
1æg
perlesukker
- vask og riv æblerne groft.
- rør kvark, gær, æg sukker, revet æbler, sammen til gæren er opløst.
- varm mælk, smør og salt i en gryde til det er lillefinger varmt .
- lad det stå lidt til smørret er næsten smeltet.
- hæld mælken i kvark/gær blandingen og rør godt.
- rør halvdel af melet i .
- ælt mere mel i lidt af gangen. dejen skal klister lidt.
- lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til den er dobbelt så stor. Drys evt. lidt mel på dejen.
- form ca. 20 boller, som sættes på en bageplade med bagepapirs
- pensel med æg og drys lidt perlesukker på
- Lad bollerne hæve mindst en ½ time et lunt sted.
- bag bollerne i alm ovn ved 200 gr i ca. 17 minutter. de skal være fine brune.
- afkøles på bagepladen.
❤