Efterårs bagværk,  vinter bagværk

Æbleboller


The fruit grower's guide : Vintage illustration of king of pippins apple

Du kan selv vælge om du vil bage dejlig luftige æbleboller eller æblebrød. Det er helt den samme dej. Saftige og luftigt boller med masser af revet æble i dejen. Æbleboller smager bare godt, – Hvem kan stå for nybagt æblebolle med kold smør ? uhm det er lækkert……. – Jeg kan ihvertillfælde ikke.

Æbleboller er en rigtig god måde at bruge f.eks. nedfaldsæbler på. Eller et par æbler fra frugtskålen der ser lidt kedelige og runkne ud. Som trænger til at blive brugt i stedet for m at inde i skraldespanden…….

æbleboller

Tips

Man kan også bage både brød og boller i sammen omgang. I stedet for at forme dejen som boller kan man forme dem som brød eller begge dele.

Hvis du bager æblebrød, bages de i en sandkage eller brødform. Pensels med æg og drysses med perlesukker. Bages ved 200 grader i ca. 30 min. Vendes ud og sættes tilbage i den varme ovn i 5 min.

Kvark kan være lidt svært , at finde. Men Lidl, nemlig og Meny plejer, at havde det i deres sortiment. Hvis du ikke kan finde kvark kan ymer, fromage Frich eller skyer sagtens bruges.



Æbleboller



250 gr kvark

50 gr gær

75 gr sukker

1 æg

250 gr groft revet æbler

1½ tsk. gr salt

100 gr smør

2 dl mælk

ca. 1 kg hvedemel

pynt

 1æg

perlesukker





  1. vask og riv æblerne groft.
  2. rør kvark, gær, æg sukker, revet æbler, sammen til gæren er opløst.
  3. varm mælk, smør og salt i en gryde til det er lillefinger varmt .
  4. lad det stå lidt til smørret er næsten smeltet.
  5. hæld mælken i kvark/gær blandingen og rør godt.
  6. rør halvdel af melet i .
  7. ælt mere mel i lidt af gangen. dejen skal klister lidt.
  8. lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til den er dobbelt så stor. Drys evt. lidt mel på dejen.
  9. form ca. 20 boller, som sættes på en bageplade med bagepapirs
  10. pensel med æg og drys lidt perlesukker på
  11. Lad bollerne hæve mindst en ½ time et lunt sted.
  12. bag bollerne i alm ovn ved 200 gr i ca. 17 minutter. de skal være fine brune.
  13. afkøles på bagepladen.




Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×