
Søde sigtebrødsgrise lige til, at spise. Sjove og velsmagende brød gris. Sigtebrødsgrisene er lavet af en dej med sigtemel.
Store lækre sigtebrødsgrise, sigtebrød formet som grise.
Dejligt brød med en god smag. Sigtebrødsgrise er perfekte til morgen mad og til frokost. Samtidig med det er ret dekorativt til bordet med sigtebrødsgrise.
Måske børn vil syntes det er sjovt, at være med til at lave en sigtebrødsgris. Det kan være en sjov aktivitet at forme sigtebrødsgrise. Glæden ved at lave sigtebrødsgrise er stor, især når de formes kreativt.
Andre lækre brød du kan bage : Franskbrød, Formbrød med ymer, Rosinbrød og boller , Påskebrød, Ølandsbrød med æblesurdej og Brød i Römertopf

Tips
Dejen er nemmest, at røre i en røremaskine. Har du ikke sådan en kan du tilsætte ægget til dejen inden du kommer mel i. Det er lidt svært at ælte ægget i i hånden, når du laver de populære sigtebrødsgrise.
Der bliver 2 store sigtebrødsgrise ud af denne portion. Og med sigtebrødsgrise kan du imponere gæsterne med kreativ bagning.
I stedet for æggehvide kan du bruge 1 æg til at ” klister ” øre, næse mm fast med på en brød gris
Sigtebrødsgrise
50 gr gær
250 gr ymer
1 spsk. sukker
100 gr smør
4 dl mælk
1 spsk. salt
500 gr sigtemel
700 gr mel
1 æg
Pynt
Æggehvide ( Se tips )
rosiner klippet i mindre stykker
- kom gær, sukker og ymer i en røreskål, brug gerne en røremaskine ( se tips )
- rør til gæren er opløst
- varm mælk, smør og salt i en gryde til det er fingervarmt
- lad det stå et øjeblik til smørret er smeltet
- hæld det i skålen med gær
- tilsæt sigtemelet og rør det i, perfekt til sigtebrødsgrise.
- kom nu melet i og ælt til det er ensartet
- kom ægget i røreskålen, sammen med 1 spsk. mel
- ælt til dejen en glat og ægget helt væk
- Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted
- Del dejen i to
- tag 1/5 del af dejen fra til ører, næse og hale fra hver dej klump
- Rul en af de store dej klumper ud til en cirkel på ca. 25 cm.
- læg dej cirklen på en bageplade med bagepapir
- tril nu af noget af dejen til en hale som snoes og ” klisters ” fast med æggehvide
- rul en flade cirkel til næse, som også “klisters” fast med æggehvide
- Rul nu en stor cirkel som deles midt over til øre.
- ” klister” ørene fast med æggehvide
- Klip rosiner i mindre stykker og klister øjne og næsebor på sigtebrødsgrisen
- pensel hele sigtebrødsgrisen med æggehvide
- Gentag nu med det sidste dej
- Lad sigtebrødsgrisene hæve i ca, 30 min. Før du bag dem.
- bag dem i ca. 30 min ved 200 gr.
- Læg de færdig bagte grise på en bagerist.
❤️