sigtebrødsgrisebrød gris

Søde sigtebrødsgrise lige til, at spise. Sjove og velsmagende brød gris. Sigtebrødsgrisene er lavet af en dej med sigtemel.

Store lækre sigtebrødsgrise, sigtebrød formet som grise.

Dejligt brød med en god smag. Sigtebrødsgrise er perfekte til morgen mad og til frokost. Samtidig med det er ret dekorativt til bordet med sigtebrødsgrise.

Måske børn vil syntes det er sjovt, at være med til at lave en sigtebrødsgris. Det kan være en sjov aktivitet at forme sigtebrødsgrise. Glæden ved at lave sigtebrødsgrise er stor, især når de formes kreativt.

Andre lækre brød du kan bage : Franskbrød, Formbrød med ymer, Rosinbrød og boller , Påskebrød, Ølandsbrød med æblesurdej og Brød i Römertopf

Tips

Dejen er nemmest, at røre i en røremaskine. Har du ikke sådan en kan du tilsætte ægget til dejen inden du kommer mel i. Det er lidt svært at ælte ægget i i hånden, når du laver de populære sigtebrødsgrise.

Der bliver 2 store sigtebrødsgrise ud af denne portion. Og med sigtebrødsgrise kan du imponere gæsterne med kreativ bagning.

I stedet for æggehvide kan du bruge 1 æg til at ” klister ” øre, næse mm fast med på en brød gris



Sigtebrødsgrise



50 gr gær

250 gr ymer

1 spsk. sukker

100 gr smør

4 dl mælk

1 spsk. salt

500 gr sigtemel

700 gr mel

1 æg

Pynt

Æggehvide ( Se tips )

rosiner klippet i mindre stykker



  1. kom gær, sukker og ymer i en røreskål, brug gerne en røremaskine ( se tips )
  2. rør til gæren er opløst
  3. varm mælk, smør og salt i en gryde til det er fingervarmt
  4. lad det stå et øjeblik til smørret er smeltet
  5. hæld det i skålen med gær
  6. tilsæt sigtemelet og rør det i, perfekt til sigtebrødsgrise.
  7. kom nu melet i og ælt til det er ensartet
  8. kom ægget i røreskålen, sammen med 1 spsk. mel
  9. ælt til dejen en glat og ægget helt væk
  10. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted
  11. Del dejen i to
  12. tag 1/5 del af dejen fra til ører, næse og hale fra hver dej klump
  13. Rul en af de store dej klumper ud til en cirkel på ca. 25 cm.
  14. læg dej cirklen på en bageplade med bagepapir
  15. tril nu af noget af dejen til en hale som snoes og ” klisters ” fast med æggehvide
  16. rul en flade cirkel til næse, som også “klisters” fast med æggehvide
  17. Rul nu en stor cirkel som deles midt over til øre.
  18. ” klister” ørene fast med æggehvide
  19. Klip rosiner i mindre stykker og klister øjne og næsebor på sigtebrødsgrisen
  20. pensel hele sigtebrødsgrisen med æggehvide
  21. Gentag nu med det sidste dej
  22. Lad sigtebrødsgrisene hæve i ca, 30 min. Før du bag dem.
  23. bag dem i ca. 30 min ved 200 gr.
  24. Læg de færdig bagte grise på en bagerist.

❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *