Efterårs desserter,  forårs desserter,  Gæstemad,  Nytår,  sommer desserter,  vinter desserter

Spejlæg ( dessert )


Søde spejlæg ( dessert ) en sjov dessert, en rigtig retro dessert. Det var ihvertillfælde en dessert min mor lavede flere gange til nytårs aften i 70 og 80 erne.

En meget enkel dessert, der ligner et spejlæg,

Dejligt knas, en ananas ring, en fersken og flødeskum med vanilje. nemt og enkelt, – og du har en lidt sjov dessert.

Andre retro desserter : Appelsin trifli, Svesketrifli, Karamelrand, og Ananasfromage

Northern Wheatear, Cowberry and Silver-washed

tips

Denne opskrift er til 6 søde Spejlæg ( dessert )

Knas kan erstattes af revet chokolade



Spejlæg ( dessert )



6 glas isasetter eller lignede

knas:

50 gr hakket nødder ( mandler, hasselnødder mm )

25 gr fint havregryn

15 gr smør

1 spsk. honning

Lidt vaniljepulver eller vaniljesukker 

Endvidere skal du bruge :

 1 dåse Fersker

1 dåse ananasringe

½ l. piskefløde

 ½ tsk. vanilje pulver

 1-2 tsk. sukker



  1. Knas:
  2. varm en pande godt op
  3. rist de hakkede nødder og havregryn til de begynder , at duft.
  4. ta panden fra varmen
  5. kom smør og honning over nødderne på panden
  6. rist det til det er gyldent på en god varm pande, men du hele tiden vender det med en panelkniv. Pas på det ikke branker !!!!
  7. Hæld det på en tallerken, fad eller lignede.
  8. sprede det ud og lad det afkøle
  9. Åben dåserne med ananas skiver og ferskner
  10. hæld lagen fra.
  11. piske fløden til flødeskum med vanilje og sukker
  12. Ta de 6 is asietter og del den kolde knas i bunden af asietterne.
  13. læg en ananas ring ovenpå knassen
  14. læg en fersken oven på ananas ringen, som en “æggeblomme “
  15. kom forsigtigt flødeskummet rundt omkring ” æggeblommen ” med en ske.
  16. serveres straks.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×