Spejlæg ( dessert )
Søde spejlæg ( dessert ) en sjov dessert, en rigtig retro dessert. Det var ihvertillfælde en dessert min mor lavede flere gange til nytårs aften i 70 og 80 erne.
En meget enkel dessert, der ligner et spejlæg,
Dejligt knas, en ananas ring, en fersken og flødeskum med vanilje. nemt og enkelt, – og du har en lidt sjov dessert.
Andre retro desserter : Appelsin trifli, Svesketrifli, Karamelrand, og Ananasfromage
tips
Denne opskrift er til 6 søde Spejlæg ( dessert )
Knas kan erstattes af revet chokolade
Spejlæg ( dessert )
6 glas isasetter eller lignede
knas:
50 gr hakket nødder ( mandler, hasselnødder mm )
25 gr fint havregryn
15 gr smør
1 spsk. honning
Lidt vaniljepulver eller vaniljesukker
Endvidere skal du bruge :
1 dåse Fersker
1 dåse ananasringe
½ l. piskefløde
½ tsk. vanilje pulver
1-2 tsk. sukker
- Knas:
- varm en pande godt op
- rist de hakkede nødder og havregryn til de begynder , at duft.
- ta panden fra varmen
- kom smør og honning over nødderne på panden
- rist det til det er gyldent på en god varm pande, men du hele tiden vender det med en panelkniv. Pas på det ikke branker !!!!
- Hæld det på en tallerken, fad eller lignede.
- sprede det ud og lad det afkøle
- Åben dåserne med ananas skiver og ferskner
- hæld lagen fra.
- piske fløden til flødeskum med vanilje og sukker
- Ta de 6 is asietter og del den kolde knas i bunden af asietterne.
- læg en ananas ring ovenpå knassen
- læg en fersken oven på ananas ringen, som en “æggeblomme “
- kom forsigtigt flødeskummet rundt omkring ” æggeblommen ” med en ske.
- serveres straks.
❤