Beef Wellington
Beef Wellington er en klassiker til en fin gæstemiddag. Et godt bud på en hovedret på en nytårs menu, med lækkert tilbehør.
Indbagt oksemørbrad i en sprød butterdej med et lækkert fylde af svampe og serranoskinke.
Til en festligt aften som nytårsaften, er Beef Wellington perfekt på en nytårs menu. Server den med en Champignonsovs, hasselbagt kartofler, Tomater med peberrods flødecreme og grønne bønner
Andet tilbehør : Pommes Anna, Løvekartofler, Rosmarin kartofler, Kålsalat med pærer og mormor dressing
Beef Wellington kræver lidt, at lave. Men er ikke så svært…..
Jeg syntes det er sjovt at lave da det ikke er hverdag man lave Beef Wellington. Læs grundigt opskriften igennem inden du går i gang. Så er det faktisk ikke så svært.
Måske er jeg lidt fjollet, men jeg læser nogle gange i kogebøger til godnat læsning. Og kommer jeg forbi en genbrugsbutik så skal hylden med kogebøger kigges efter. Skal jeg lave noget nyt spændende bliver der læst flere variationer af samme opskrift. Gerne i ældre kogebøger…
Tips
Du kan bage Beef Wellington på en bagesten.
opskriften her er til ca. 6 personer
Se nederst i opslaget en variation med trøffel og en med løvstikke pesto
Beef Wellington
1 kg oksemørbrad
smør
salt
frisk kværnet peber
1 spsk. sød fransk sennep
Fyld
500 gr mørke championer eller svampe mix
1 lille løg hakket
en kvist rosmarin
1 fed presset hvidløg
smør
200 gr Serano skinke
1 rulle frisk butterdej
1 æggeblomme til pensling
- Lad mørbraden ligge på køkkenbordet 1 times tiden
- Brun mørbrad i smør på alle sider på en pande.
- smør sød fransk sennep på mørbraden
- krydder den med salt og pebr
- Svampefyld:
- Rengør svampe / champignoner
- Skyl dem og lad dem dryppe af
- skær dem i mindre stykke
- kom dem i en foodprocessor, sammen med løg, hvidløg samt rosmarin
- kør det til det hakket fint
- varm nu en pande op med smør og steg svampefyldet til alt vandet fra svampene er fordampet.
- lad det køle af på panden
- Sammenlægning:
- tag to stykker husholdningsfilm og læg den på køkkenbordet så de overlapper hinanden lidt og er et kvartrat.
- læg nu serranoskinke på husholdningsfilm de skal overlappe hinanden lidt
- bred svampefyldet oven på skinken
- læg nu mørbrad på svampefyldet
- Rul nu serranoskinken og svampefyldet om mørbraden ved hjælp af husholdningsfilmen
- Det skal rulles stramt
- luk pakken til i enderne ved at sno husholdningsfilmen
- læg pakken på et fad og stil den i kølskabet i ca. 1 time
- Del butterdejen i 2 stykker ( 1/3 og 2/3 ) Det en større end det andet
- Læg det lille stykke butterdej på et stykke bagepapir
- pak mørbraden ud af husholdningsfilmen og læg dem på midten af det lille stykke butterdej
- pendel kanterne med æg
- læg nu det store stykke butterdej henover mørbraden
- klem kanterne sammen med en gaffel
- er der overskydende dej kan du pynte med det par dej blade mm
- pensel butterdejen med æg
- Træk nu bagepapiret med den ubagte Beef Wellington over på en varm bageplade og kom den i straks i ovnen ved 200 gr.
- bag nu beef Wellington i 35 min ved 200 grader.
- lad stegen hvile i 15 min inden der skæres af den
- Skæres forsigtigt i pæne skiver med en skarp kniv.
Indbagt oksemørbrad med trøffel
Den brunede oksemørbrad smørres med dijonsennep, salt og frisk kværnet peber. overhældes med 1 tsk. trøffelolie ( punkt 1 – 4 )
I stedet for, at lave svampefyldet. Bruges 2 små glas svampe trøffel pasta / pesto. Tørret trøffelskinke ( 160 gr ) i stedet for serranoskinke.
Derefter følges opskriften fra punkt 13.
Indbagt oksemørbrad med løvstikke pesto
Den brunede oksemørbrad smørres med dijonsennep, salt og frisk kværnet peber ( punkt 1 – 4 )
I stedet for, at lave svampefyldet. Laves en portion Løvstikke pesto som smørres på i stedet for svampe fyldet.
Derefter følges opskriften fra punkt 13.
💖