Gæstemad,  Nytår

Beef Wellington


beef Wellington
nytårs menu

Beef Wellington er en klassiker til en fin gæstemiddag. Et godt bud på en hovedret på en nytårs menu, med lækkert tilbehør.

Indbagt oksemørbrad i en sprød butterdej med et lækkert fylde af svampe og serranoskinke.

Til en festligt aften som nytårsaften, er Beef Wellington perfekt på en nytårs menu. Server den med en Champignonsovs, hasselbagt kartofler, Tomater med peberrods flødecreme og grønne bønner

Andet tilbehør : Pommes Anna, Løvekartofler, Rosmarin kartofler, Kålsalat med pærer og mormor dressing

Beef Wellington kræver lidt, at lave. Men er ikke så svært…..

Jeg syntes det er sjovt at lave da det ikke er hverdag man lave Beef Wellington. Læs grundigt opskriften igennem inden du går i gang. Så er det faktisk ikke så svært.

Måske er jeg lidt fjollet, men jeg læser nogle gange i kogebøger til godnat læsning. Og kommer jeg forbi en genbrugsbutik så skal hylden med kogebøger kigges efter. Skal jeg lave noget nyt spændende bliver der læst flere variationer af samme opskrift. Gerne i ældre kogebøger…

Tips

Du kan bage Beef Wellington på en bagesten.

opskriften her er til ca. 6 personer

Se nederst i opslaget en variation med trøffel og en med løvstikke pesto



Beef Wellington



1 kg oksemørbrad

smør

salt 

frisk kværnet peber

1 spsk. sød fransk sennep

Fyld

500 gr mørke championer eller svampe mix

1 lille løg hakket

 en kvist rosmarin

1 fed presset hvidløg

smør

200 gr Serano skinke

1 rulle  frisk butterdej

1 æggeblomme til pensling



  1. Lad mørbraden ligge på køkkenbordet 1 times tiden
  2. Brun mørbrad i smør på alle sider på en pande.
  3. smør sød fransk sennep på mørbraden
  4. krydder den med salt og pebr
  5. Svampefyld:
  6. Rengør svampe / champignoner
  7. Skyl dem og lad dem dryppe af
  8. skær dem i mindre stykke
  9. kom dem i en foodprocessor, sammen med løg, hvidløg samt rosmarin
  10. kør det til det hakket fint
  11. varm nu en pande op med smør og steg svampefyldet til alt vandet fra svampene er fordampet.
  12. lad det køle af på panden
  13. Sammenlægning:
  14. tag to stykker husholdningsfilm og læg den på køkkenbordet så de overlapper hinanden lidt og er et kvartrat.
  15. læg nu serranoskinke på husholdningsfilm de skal overlappe hinanden lidt
  16. bred svampefyldet oven på skinken
  17. læg nu mørbrad på svampefyldet
  18. Rul nu serranoskinken og svampefyldet om mørbraden ved hjælp af husholdningsfilmen
  19. Det skal rulles stramt
  20. luk pakken til i enderne ved at sno husholdningsfilmen
  21. læg pakken på et fad og stil den i kølskabet i ca. 1 time
  22. Del butterdejen i 2 stykker ( 1/3 og 2/3 ) Det en større end det andet
  23. Læg det lille stykke butterdej på et stykke bagepapir
  24. pak mørbraden ud af husholdningsfilmen og læg dem på midten af det lille stykke butterdej
  25. pendel kanterne med æg
  26. læg nu det store stykke butterdej henover mørbraden
  27. klem kanterne sammen med en gaffel
  28. er der overskydende dej kan du pynte med det par dej blade mm
  29. pensel butterdejen med æg
  30. Træk nu bagepapiret med den ubagte Beef Wellington over på en varm bageplade og kom den i straks i ovnen ved 200 gr.
  31. bag nu beef Wellington i 35 min ved 200 grader.
  32. lad stegen hvile i 15 min inden der skæres af den
  33. Skæres forsigtigt i pæne skiver med en skarp kniv.


Indbagt oksemørbrad med trøffel



Den brunede oksemørbrad smørres med dijonsennep, salt og frisk kværnet peber. overhældes med 1 tsk. trøffelolie ( punkt 1 – 4 )

I stedet for, at lave svampefyldet.  Bruges  2  små glas svampe trøffel pasta / pesto.   Tørret trøffelskinke  ( 160 gr ) i stedet for serranoskinke. 

Derefter følges opskriften fra punkt 13.




Indbagt oksemørbrad med løvstikke pesto



Den brunede oksemørbrad smørres med dijonsennep, salt og frisk kværnet peber ( punkt 1 – 4 )

I stedet for, at lave svampefyldet.  Laves en portion Løvstikke pesto som smørres på i stedet for svampe fyldet.

Derefter følges opskriften fra punkt 13.



💖

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×