Efterårs frokost,  forårs diveres,  julefrokost,  Påske frokost,  sommer frokost,  vinter froskost

Havtorn sild


marinrede sild med havtorn

Havtorn sild dejlig variation af sild på frokostbordet både til jule og påske. Marinrede sild med havtorn, kryddersnaps, vanilje og et skvat orangelikør.

De marinrede sild med havtorn får en utroligt smuk gul orange farve af de skønne havtorn. Samt en frisk smag af de dejlige havtorn og alle de andre gode sager, der er kommet i lagen.

Andre gode opskrifter på sild: Hindbær sild med rosevin, Solbær sild, Portvinssild, Julesild med appelsin,

tips

Hvis du ikke vil lave silden helt fra bunden af saltsild filer, kan du snyde og bruge et glas marineret sild gerne gammeldags modnet.

Jeg bruge en kryddersnaps med orange og dild . Men en med dild alene kan også bruges



Havtorn sild



8 udvande sildefiler ( se tips )

Havtorn lage:

200 gr havtorn

3 dl eddike

2 1/2 dl vand

1 dl Krydder snaps   orange / dild   ( Se tips )

21/2 – 3 dl rørsukker

5 nelliker

10 hele allehånde

10 hele enebær

10 hele peberkorn

1 lille flækket vanilje stang

et skvat orangelikør

1 hakket løg



  1. udvand de saltede sildefiler i vand ca. ½ -1 døgn i køleskabet alt efter smag.
  2. Kog en lage af havtorn, eddike, kryddersnaps vand, og rørsukker
  3. kom alle krydderier, orangelikør og det hakkede løg i lagen,
  4. smag lagen til.
  5. sæt den køleskabet til næste dag eller til den er iskold.
  6. skær de udvandede silde filerene i mindre stykker
  7. læg dem i f.eks. et henkognings glas.
  8. hæld lagen i glasset over sildene. og rør lidt rundt
  9. lad dem trække i 48 timer i køleskabet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×