Rødvinsgløgg
Helt traditionel hjemmelavet rødvinsgløgg, med masser af de gode jule krydderier, vanilje, appelsin, portvin og rom. Gløgg og den søde juletiden med æbleskiver til, høre ligesom sammen. Dejlig hjemmelavet gløgg, der er nem at lave og smager af noget.
Vi har altid haft den tradition her, at lille juleaften er der rødvinsgløgg og lækre æbleskiver. En rigtig hyggelig tradition, som der bestemt ikke skal laves noget om på.
Andre spændende og alternative former for hjemmelavet gløgg ( alkoholfrie ) : Kirsebær gløgg og Æblegløgg
Andre lækre varme drikke til den søde juletid eller en kold vinter aften: Snemandssuppe, Varm mint kakao, Krydret kvæde te eller Kvæde te
tips
Hvis du ikke ønsker en ” stærk ” hjemmelavet rødvinsgløgg kan du undværer rom og portvin. Eller måske kun tilsætte lidt.
Alm sukker kan bruges i stedet for rørsukker til rødvinsgløgg
Hjemmelavet Rødvinsgløgg
2 flasker rødvin
1 lille flækket vaniljestang
3 stang kanel
15 hele kardemomme kapsler
10 peberkorn
20 hele nelliker
2 stjerne anis
1 tsk. hele korianderfrø
1 stykke ingefær frisk eller tørret ( ca. 5 x 3 cm )
Skal af 1 øko appelsin
saft af 2 appelsin
skal af ½ øko citron
1 dl portvin
1 dl rom
ca. 2 dl rørsukker
Tilbehør
Mandel splitter, rosiner.
- kom ½ flaske rødvin i en gryde, sammen med krydderierne
- Skræl appelsinskal og citronskal af med en kartoffelskræller, og kom den i gryden sammen med appelsinsaften.
- kog det op til det næsten koger ( må ikke koge )
- lad det stå og trække et par timer under låg. ( gerne til næste dag ).
- si Rødvinsgløgg ekstrakten igennem en sigte over i en ren gryde
- tilsæt resten af rødvinen, portvin, rørsukker, samt rom.
- varme den nu op til den er godt varm men må ikke koge.
- Smag den til med rørsukker, rom og portvin.
- Rødvinsgløgg serveres i store glas eller krus med ” gløggmix”
❤