Irsk kaffe kugler
Irsk kaffe kugler, dejlig julekonfekt med kaffe, Whisky og hakket saltmandler. Overtrukket med lys chokolade, og pyntet med et stykke valnød.
Denne her juleknas med har en skøn smag af kaffe, whisky og med knasende hakket saltmandler
En hurtig og lækker julekonfekt, især hvis man elsker smagen af kaffe og Whisky..
Du kan også lave andet lækkert juleknas som f.eks.: Irish coffee kugler, Kirsebær kugler, Tyttebær guf , Hjemmelavet snebolde, Citron kugler, Lakrids både, Baileys konfekt eller juleguf
Tips
Salt mandler kan købes i en Bazar eller alm supermarkeder står ved hylden med chips.
Smag dig frem hvor meget whisky smag du er til.
Der bliver ca. 18 – 20 stykker Irsk kaffe kugler ud af denne portion.
I stedet for lys chokolade kan du sagtens bruge mørk chokolade
Jeg har brugt chokolade knapper / overtræk chokolade. til denne julekonfekt
Opbevares mørkt og køligt, Kan holde sig i ca. 14 dag.
Irsk kaffe kugler
200 gr marcipan
2-3 spsk. Whisky ( se tips )
1 tsk. pulverkaffe
1 spsk. varmt vand
50 gr hakket ristede saltmandler
ca. 100 gr lys chokolade
pynt
et stykke valnød på hvert stykke konfekt
- opløs pulverkaffen i det varme vand
- ælt marcipanen med kaffe, whisky og hakket saltmandler
- tril ca. 18 – 20 små kugler af kaffe-whisky marcipanen.
- smelt den lyse chokoladen over vandbad,
- dryp kuglerne i den smeltede chokolade.
- sæt dem på en plade med bagepapir.
- sæt et stykke valnød på hver Irsk kaffe kugle inden chokoladen stivner.
- Lad dem stå og bliver rigtig tørre i nogle timer inden de sættes i en kagedåse eller lignende.
- opbevares tørt og køligt
❤