Året på Bredstenen
Irish coffee kugler
Juleknas,  Påske lækkerier

Irish coffee kugler


Uha man skal passe på…….. For de smager af flere, når man først er kommet i gang. 😋 – Det er rent guf guf….. Irish coffee kugler smager bare skønt af kaffe og whisky…. De er lette og smelter på tungen… En rigtig lækker voksen julekonfekt ( det er ikke for børn, da de virkelig smager af whisky ).

De kan selvfølgelig laves hele året, det er ikke kun julekonfekt. De er nemme at lave af chokolade, nougat, pulver kaffe og whisky, samt piskefløde, trillet i kakao.

Tips:

Opbevares køligt i en tætsluttet dåse/æske og de kan holde sig i omkring 14 dage. Hvis de altså ikke er spist inden……

Til påske kan du forme dem som små æg, så er det påskeæg !!!!



Irish coffee kugler:



200 gr mørk chokolade

200 gr blød nougat

4 tsk. pulver kaffe

4 spsk. whisky

4 spsk. piskefløde

Kakao til at trille Irish coffee kuglerne i



  1. Bræk chokoladen i mindre stykker
  2. skær nougat i mindre stykker
  3. smelt chokoladen og nougaten i en skål over en gryden med kogende vand. ( vandbad ).
  4. Tilsæt pulver kaffen og rør lidt
  5. tilsæt whisky og fløde og rør til det er blandet og ikke mere.
  6. sæt det koldt et par timer.
  7. tag det ud af køleskabet og lad det stå lidt på køkkenbordet.
  8. tril kugler af konfektmassen ca. 30-40 stk.
  9. tril kuglerne i kakao
  10. læg dem i en tætsluttende dåse/æske og sæt dem køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×