Året på Bredstenen
brunede kartofler
Efterår diverse,  Jule opskrifter,  vinter diveres

Brunede kartofler


Ingen jul uden brunede kartofler til andestegen eller flæskestegen……. Det er et most med brunede kartofler……. – Eller til den glasset skinke og grønlangkål der må de heller ikke mangle….. Men de brunede kartofler kan også perfekte hele året til flæskesteg, and og lignende.

En go brunkartoffel skal laves af faste små kartofler. Efter min meninger er små asparges kartofler absolut de bedste.

brun kartofler

Tips

Du kan bruge små pille kartofler, men de bliver bare rigtig lækre. Hvis du bruger små asparges kartofler

Kartoflerne kan koges dagen før de skal bruges

Hvis sukkeret ikke vil hænge fast og der er sukker klumper kan du tilsætte lidt varmt vand og lad det koge med kartoflerne. Så bliver de fine igen.



Brunede kartofler



1 kg små  faste pille kartofler, meget gerne asparges

1½ dl sukker

et nip salt

frisk kværnet peber

2 spsk. flydende margarine eller smør



  1. Kog kartofler mør, og pil dem
  2. varm sukkeret langsom op på en ren pande, til det begynder at blive brunt og smelter. ( det kan tage lidt tid ) pas på det ikke branker
  3. drys salt og peber over det smeltede sukker
  4. tilsæt margarine/smør og rør lidt rundt i det.
  5. kom de halvdelen af de pillede kartofler på panden og vend rundt med en paletkniv .
  6. tilsæt resten af kartoflerne og vend forsigtigt runde i dem til de er fine og sukker glaseret. skru evt. lidt ned for varmen så de ikke branker
  7. lad dem stå på panden til de skal serveres

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×