kålsalt med pære og mormor dressing
efterårs retter,  vinter retter

Kålsalat med pærer og mormor dressing


kålsalat med pærer og mormor dressing

Kålsalat med pærer og mormor dressing. Lækker kålsalat med pærer, blegselleri, vindruer, saltkaramel valnødder og mormor dressing.

En rigtig go efterårssalat til f.eks. kylling, og svinekød.

Mormor dressingen og saltkaramel valnødderne giver lige salaten det sidste pift.

Min udgave af mormor dressing er ikke med fløde. Men med æg, sukker eddike og salt og peber. En enkelt lækker cremet dressing, som min mor altid lavede. Den er vildt go og passer perfekt til denne kål salat.

Andre gode salater: Mors salat ( mormor salat )., Frisk sommersalat med jordbær eller Waldorfsalat

tips

Du kan bruge alm fint snittet hvidkål eller rødkål

Både grønne og blå fruer kan bruges

Jeg bruger altid pasteuriseret æggeblommer mm til mormor dressing, fromage og is mm. I gamle dag inden salmonellaens tid brugte vi alm æg. Nu om dag syntes jeg det er for risikabelt at bruge alm æg. Især når man nemt kan købe pasteuriseret æg i flere udgaver.



Kålsalat med pærer og mormor dressing



ca. 300 gr fint snittet sommer hvidkål eller spidskål  ( se tips )

1 stængel blegselleri i tynde skiver

1 store pære eller 2 mindre

100 gr vindruer 

Saltkaramel valnødder

ca. 50 gr valnødder groft hakket

1 spsk. smør

2 tsk. sukker

1/4 tsk. gr salt

mormor dressing

1 bæger pasteuriseret æggeblommer ( 2 æggeblommer )

2 tsk. sukker

1 spsk. eddike

salt og peber



  1. snit kålen meget fint
  2. skyl den og lad den dryppe godt af
  3. kom den i en skål
  4. drys blegselleri over
  5. vask og del pærerne i 4 stykker
  6. skær kærnehuset ud
  7. skær pærerne i tynde skiver
  8. læg dem over kålen
  9. skyl og halvere vindruerne ( pil evt. kerner ud )
  10. drys dem over salaten
  11. Salt karamel valnødder
  12. Varm en pande med smør, sukker og salt til det smelter
  13. Kom de groft hakkede valnødder på panden
  14. lad den karamellisere uden den branker ved god varme.
  15. rør i dem hele tiden med en paletkniv
  16. tag panden fra varmen og rør i dem til de køler lidt af
  17. Mormor dressing
  18. Pisk æggeblommer, sukker, eddike, salt og peber i en skål til det er hvidt og skummeende.
  19. hæld det over salaten i skålen
  20. drys til sidst salt karamel valnødderne over.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×