Efterårs bagværk,  sommer Bagværk

Hindbær tærte


hindbær tærte

I weekenden var der en masse dejlig hindbær modne på hindbærbuskene. Det ligesom indbød til at lave en lækker hindbær tærte. Den blev bare rigtig go og var hurtigt væk

Skøn kage med hindbær. Sprød tærtebund, friske hindbær og et gitter af tærtedejen.

Smager skønt både lun og kold med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum.

Andre kage med hildbær: Pæretærte med hindbær, August kage eller Sommerbær crumble

Andre gode opskrifter med hindbær: Sommer bradepandekage, Rødgrød Sommerbær bombe eller Hindbær brombær marmelade

Red Raspberries (Rubus Idaeus) (1906)

Tips

En tærteform med løs bund på ca. 25 cm passer til denne hindbær tærte. Du også kan bage den i et mindre tærtefad på ca. 25 cm, hvis du ikke vil havde ud på et fad.

I stedet for syltesukker, kan du bruge alm sukker. Men syltesukkeret stivner saften fra bærrene, så det bliver marmelade agtigt.

Du kan bruge ris, kikærter eller Keramiske Bagekugler til at holde formen  på tærte dejen

Kender du keramiske bagekugler ???

Genanvendelig små karamiske kugler, som kan vaskes i sæbevand og bruges igen og igen. De er mægtig smarte 



Hindbær tærte



Tærtedej

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

100 gr smør

1 æg

fyld

ca. 300 gr friske hindbær

4 spsk. syltesukker

 



  1. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
  2. tilsæt æg.
  3. ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
  4. smør en tærteform med lød bund ( ca. 25 cm ) let
  5. tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
  6. Gem lidt gitter oven på hindbær tærten.
  7. læg stanniol over dejen i formen og hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen eller ris oven på stanniolen. og bred dem ud
  8. bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
  9. afkøl tærtebunden lidt
  10. Fyld
  11. Drys halvdelen af syltesukkeret på tærtebunden
  12. kom de friske hindbær oven på
  13. drys med resten af syltesukkeret oven på hindbærerne
  14. rul resten af dejen ud og lave dej strimler der passer til formen
  15. læg dej strimlerne i et gitter oven på hindbærerne.
  16. bag hindbær tærten i en 200 gr varm ovn i ca. 11 minutter
  17. lad tærten afkøle lidt inden den forsigtigt løsnes fra kanten og sættes på et fint fad.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×