Rødgrød
Kan du sige - rødgrød med fløde
Det er sommer, sol og gode minder i en skål dejlig rødgrød. Hvert år laver jeg altid rødgrød, og det smager bare himmelsk. Især når det er lunket endnu med mælk eller fløde.
Rødgrød med fløde – øh her hos mig er det altså sødmælk. Det er bare en dessert der smager af sommer og sol. Der er rigtig smæk på smagen i rødgrød. Måske nogen syntes den er ” lidt stærk ” . Jeg syntes personligt rødgrød smager bedst med mælk, da fløde for mig vil var vammelt. Men det er så absolut en smags sag !!!!!!
Jeg har en hel del bær buske i min have. Det er dejligt at kunne plukke friske bær og lave alt muligt ud af dem. Desserter, marmelade, kager osv. Her er et idéer til hvad man også kan bruge de dejlig sommerbær til: Sommerbær bombe, August kage, Muffins med havens skønne bær
Tips
kan sagtens laves af frosne bær. ca. 600 gr optøede blandede bær eller skovbær
I stedet for en vaniljestang kan du bruge 1/4 tsk. vanilje pulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje
Man kan bruge hindbær ( også gule hindbær ), solbær, ribs, jordbær. blåbær. Senere på sommeren også brombær.
En rest rødgrød kan bruges, som fylde i kage og til desserter, f.eks. lune til Vanilje is
Rødgrød
1 liter blandede bær ( jordbær. hindbær, ribs, solbær, blåbær eller brombær )
2½ dl vand
1 vanilje stang
2 dl sukker
1½ spsk. kartoffelmel
2 spsk. vand
Sukker til drys på den ny kogte grød
- orden og skyl bærerne .
- kom bærerene i en gryde med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen ( kog den brugt vaniljestang med )
- Kog det til bærerne begynder at koge ud men ikke helt ud.
- ta gryden fra varmen.
- rør kartoffelmel og 2 spsk. vand sammen i en kop
- hæld kartoffelmels vandet i den næsten kogende grød og rør godt rundt til den stiver.
- smag til med sukker.
- hæld rødgrøden op i en skål og drys lidt sukke på overfladen.
- Lad grøden køle af
- serveres lunken med fløde eller mælk
❤