Ribskage
sommer Bagværk

Ribskage


ribskage

Meget lækker ribskage… En rigtig sommer kage bagt med de dejlige friske danske røde ribs… I dejen er lidt marcipan og ribsene er vendt i lidt mørkt muscovado sukker,

Kagen er ekstra lækker hvis den spises lun med creme fraiche til.

Andre gode opskrifter med ribs: August kage, Råsyltede ribs ( ryste ribs ) eller Ribs gelé

Tips:

Hvide ribs kan også bruges

Du kan bruge andre bær i stedt for ribs.

I stedet for mørkt muscovado sukker kan anvendes mørkt farin, rørsukker eller alm sukker.

Du behøver ikke stikke i en kage for, at se om den er bagt. Kig i stedet for om kanterne på kage er lindet fra formen kagen er bagt i.



Ribskage



175 gr smør

250 gr sukker

75 gr marcipan

3 æg

1/4 tsk. vaniljepulver eller ½ tsk.  go vaniljesukker se Vanilje

1½ tsk. bagepulver

250 gr mel

fyld:

250 gr  friske røde ribs

2 spsk. mørkt muscovado sukker ( se tips )



  1. Dej
  2. pisk smør, sukker, æg, marcipan og vaniljepulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt mel og bagepulver. rør langsomt til det er blandet sammen.
  4. Rør derefter kraftigt et øjeblik.
  5. Fyld dejen i en stor smurt springform eller en lille bradepande ..
  6. Fyld
  7. nib og skyl ribsene og lad dem dryppe af i en si.
  8. Bland ribsene med mørkt rørsukker
  9. fordel dem over dejen
  10. drys lidt mandelflager over dejen,
  11. bag kagen ved 175 gr i ca. 45 min.
  12. servers lun med flødeskum eller creme fraiche til.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×