Ribskage
Meget lækker ribskage… En rigtig sommer kage bagt med de dejlige friske danske røde ribs… I dejen er lidt marcipan og ribsene er vendt i lidt mørkt muscovado sukker,
Kagen er ekstra lækker hvis den spises lun med creme fraiche til.
Andre gode opskrifter med ribs: August kage, Råsyltede ribs ( ryste ribs ) eller Ribs gelé
Tips:
Hvide ribs kan også bruges
Du kan bruge andre bær i stedt for ribs.
I stedet for mørkt muscovado sukker kan anvendes mørkt farin, rørsukker eller alm sukker.
Du behøver ikke stikke i en kage for, at se om den er bagt. Kig i stedet for om kanterne på kage er lindet fra formen kagen er bagt i.
Ribskage
175 gr smør
250 gr sukker
75 gr marcipan
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller ½ tsk. go vaniljesukker se Vanilje
1½ tsk. bagepulver
250 gr mel
fyld:
250 gr friske røde ribs
2 spsk. mørkt muscovado sukker ( se tips )
- Dej
- pisk smør, sukker, æg, marcipan og vaniljepulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt mel og bagepulver. rør langsomt til det er blandet sammen.
- Rør derefter kraftigt et øjeblik.
- Fyld dejen i en stor smurt springform eller en lille bradepande ..
- Fyld
- nib og skyl ribsene og lad dem dryppe af i en si.
- Bland ribsene med mørkt rørsukker
- fordel dem over dejen
- drys lidt mandelflager over dejen,
- bag kagen ved 175 gr i ca. 45 min.
- servers lun med flødeskum eller creme fraiche til.
❤