hindbær - brombær marmelade
marmelade,  marmelade sommer

Hindbær brombær marmelade


hindbær - brombær marmelade

Uhm kan du stå for ny kogt marmelade på et stykke nybagt brød ??? Det er simpelthen så lækkert. Her har du opskriften på en rigtig dejlig frisk hindbær brombær marmelade.

Hindbær brombær marmelade smager bare godt på et stykke brød. Men det er også et meget fint fyld i kager f.eks. Roulade og lagkage.

Det er super nemt, at lave hjemmelavet marmelade og smager bare bedre. Den hjemmelavede marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget meget mere.

Tips

Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. det giver altid et godt resultat

Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær. Hvis du bruge optøet bær. lag dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.

Mos evt. bærerne lidt ud i den ny kogte marmelade, så lægger bærerne sig ikke i overflade. Men fordeler sig i hele glasset.

Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon. Det kan være rom, whisky, vodka eller måske cognac



Hindbær brombær marmelade:



½ kg hindbær ( friske eller frosne optøet )

½ kg brombær ( friske eller optøet )

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vanilje sukker se Vanilje

1 kg syltesukker

Atamon eller spiritus til skylning ag glas.



  1. Skyl og nip bærerne fri for stilke mm
  2. kom bærerne i en gryde, sammen med syltesukker og vanilje..
  3. Kog det op og lad det koge svagt i 3 min.
  4. ta det fra varmen
  5. mos evt. bærerne lidt ud med en kartoffelmoser. ( så lægger bærrene sig ikke i overfladen )
  6. fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
  7. Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
  8. sæt etiketter på, så man ved hvornår det er lavet.
  9. opbevares køligt og mørkt..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×