Året på Bredstenen
Gode idéer,  grundopskrifter,  syltning Diverse sommer

Løvstikke pesto


løvstikke pesto

Løvstikke pesto er fantastisk til at pifte en flæskestegs burger op med. Eller til en gang kødsovs og spaghetti eller på en pizza. Du kan også lave en lækker løvstikke mayo af løvstikke pesto til din burger. Så har du en løvstikke i haven, så skulle du prøve. Der er rigeligt, at bruge af hvis du har en plante i haven.

Løvstikke kommer igen og igen hvert forår. Den er også kendt som bouillon urt eller maggiurt. Bruges mest til supper, sovser og kommes vandet når man koger kartofler. En stor flot hurtigt voksende plante der bliver høj med tykke stængler i løbet af sommeren. Den sætter nogle flotte blomster skærme, der er utrolig flotte i en sommerbuket.

Du kan også lave Persille pesto

løvstikke

tips

Jeg har brugt koldt presset rapsolie, men hvis du holder af oliven olie. Kan du bruge det.

I stedet for Thise ravost kan du bruge andet hård / fast ost, f.eks. vesterhavsost mm.

Pestoen kan holde sig i et lukket glas i et par dag i køleskabet



Løvstikke pesto



100 gr frisk løvstikkeblad uden stilke

50 gr solsikke kerner

1 fed hvidløg

50 gr ravost ( se tips )

2 dl koldt rapsolie

Salt

saften af 1 lime

frisk kværnet Peber

en lille smugle sukker



  1. skyl løvstikken og lad det afdryppe
  2. Rib bladene af stænglerne
  3. Hak det groft med en kniv
  4. kom løvstikke, solsikkekerner, ost og hvidløg i en foodprocessor, blender eller lignede.
  5. kom lime saft og olie i.
  6. blend det til det er en ensartet masse.
  7. smag det til med salt, frisk kværnet peber og en lille smugle sukker.
  8. Kom det i et glas med låg
  9. opbevare pesto af løvstikke i køleskabet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×