
Det er meget nemt, at lave sig egen persille pesto. Det smager godt på pizza, pifter en kedelig kortelet op eller måske i en sandwich. Der er masser muligheder for , at bruge persillepesto til at pifte lidt op med.
Har du ovne i købet persille i haven er det et plus. Persille kan bruges til andet en pynt, i sovs og i rumpen på en kylling.
Forleden var der en skinke Mignon i skiver på menuen med nye kartofler og salat. Skinke Mignon skal ikke stege så meget så bliver det tørt og kedeligt. Men for, at det var lidt lækkert kom jeg en klat persille pesto på hvert stykke skinke Mignon da de var stegte. det var godt. Med nye kartofler som vi dyppede i persille pestoen.
pesto af persille kan også bruges til Lenes sommer pizza

Tips:
Du kan bruge andre nødder end valnødder f.eks. mandler
Til pesto af persille kan æblecidereddike i stedet for sherryeddike.
Hvis det driller når du skal hakket det i en blender f.eks. Så prøv, at tilsætte en lidt vand.
Opbevares i køleskab og kan holde sig et par dag.
Persille pesto
en håndfuld groft hakket persille
50 gr groft hakket valnødder
80 gr revet fast ost f.eks. Vesterhavs ost
1 spsk. sherry eddike
1 dl olie
salt og peber
et par dråber citron saft.
- skyl persillen og lad det afdryppe
- Hak det groft med en kniv
- kom persille, groft hakket valnødder og revet ost i en foodprocessor, blender eller ligende.
- kom olie og eddike ned til persillen.
- blend det til det er en ensartet masse.
- smag det til med salt, frisk kværnet peber og et par dråber citron saft.
❤