
Massala kylling

Massala kylling på min måde, med masser af krydderier, løg, championer og mandler. Sovsen er helt fantastisk og smagsfuld. Med løseris og en go salat til så er det helt perfekt.
En dejlig krydderet kyllinge ret. Som er god som dejlig hverdags mad eller måske til en hyggelig weekend aften.
Mine kyllinger
Vi har kyllinger i haven hvert år, plymorocker. De vokser hurtigt, og der bliver nogle gode store kødfulde kyllinger. De går under nogle frugttræer og hygger sig i sensommeren og efteråret. Masser af motion og frisk luft, det giver nogle smagsfulde kyllinger. De vejer omkring 3,5 kg når de er som vi vil havde dem. Så der er ofte mad til flere dage i sådan en kylling. En dag Paneret kylling en anden f. eks Kyllingegryde a la stroganoff ellers koger jeg noget af det til høns i asparges. Det er dejlig at vide at mine kyllinger har haft det godt under frugttræerne. Gået og skabet i jorden, løbet rundet og hygget sig.
Men man kan også købe smagsfulde gode kyllinger rundt omkring i butikker og gårdbutikker.

Tips
Hvide championer kan bruges i stedt for brune championer.
Du kan i stedet for en hel kylling bruge f.eks. overlår eller underlår af kylling.
Bliver der en rest sovs tilbage kan det fint bruges til wok.
Massala kylling
1 hel kylling
½ tsk hel kommen ( knust lidt i en morter )
1 spsk. sennaps mel
2 tsk. karry
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
salt og frisk kværnet peber
2½ dl hønsebouillon
1 dåse flådede hakket tomater
Pynt:
2 løg ( i skiver )
½ tsk. karry
margarine eller smør til stegning
250 gr brune championer
30 gr groft hakket mandler
2 spsk. maizenamel
salt og frisk kværnet peber
persille
- Klip kyllingen i 8 stykker
- læg kyllinge stykkerne i et ovnfast fad
- bland krydderier og presset hvidløg i en skål med olie
- pensel kylling stykkerne med krydderi blandingen.
- hæld flåede tomater og bouillon i fadet med kylling
- sæt fadet i oven ved ca. 175 grader i 1 time til kyllinge stykkerne er møre.
- Tag kyllinge stykkerne op på et fad der kan gå i ovnen.
- sæt kylling stykkerne tilbage i den nu slukkede ovn.
- i mens brunes løgene der er skåret skiver gyldne på en pande med lidt karry.
- Løgene hældes ovenpå kyllingen
- rist dernæst championer i skiver på panden med lidt margarine eller smør.
- hæld også dem på kyllingen
- rist derefter de groft hakkede mandler og drys over kyllingen.
- sæt fadet i tilbage i den slukkede ovn .
- hæld det fra bradepande i en gryde og jævn det med maizenamel.
- smag til med salt og peber.
- pynt kyllingen med persille
- servere sovsen til kyllingen sammen med ris og en salat.
❤

