efterårs retter,  forårs retter,  sommer retter,  vinter retter

Kyllingegryde a la stroganoff


Kyllingegryde a la stroganoff er nem og lækkert hverdagsmad, inspireret af beef stroganoff, men her med kylling. Jeg har brugt kylling bryst filer skåret i tern.

Mine kyllinger

Jeg har i sensommeren/efteråret kyllinger gående under nogle frugttræ i haven. De bliver købt som små daggamle, og vokser sig store til nogle ordenlige kød og smagsfulde kyllinger. Samtidig ved jeg, at de har haft en godt liv med masser af motion og frisk luft. Det er plymorock kyllinger , og når de klar og som jeg vil ha dem vejer de omkring 3-3,5 kg. Derfor er der mad til flere dage i en kylling nu pigerne er er flyttet hjemmefra. det kan f.eks. være Paneret kylling en dag, næste dag Kyllingegryde a la stroganoff.

Man kan sagtens finde gode og smagfulde kyllinger i handlen. f.eks. økologiske fritgående kyllinger. De koster naturligvis mere alm kylling. Men jeg syntes det er pengene vær.

Tips

Kyllingebryst i strimler kan også bruges

Smager dejligt med ris eller kartoffelmos, agurkesalat eller en go salat til.



Kyllingegryde a la stroganoff



600 gr kylling bryst i tern

2 groft hakket rødløg

100 gr bacon i skiver

250 gr brune champions

1 tsk. røget paprika

1 rød peberfrugt i tern

2 spsk. koncentreret tomat puré

1 dl fløde ( piske, madlavning eller kaffefløde )

1 dl vand

1 tsk. Oscar hønsebouillon

1 tsk. salt

frisk kværnet peber

evt. lidt mad kulør



  1. Skær kylling bryst i tern
  2. Klip/skær bacon i små stykker
  3. pil rødløg og hak det groft.
  4. varm lidt fedtstof i en tykbundet gryde.
  5. svits bacon og løg.
  6. tilsæt kyllingekødet lidt af gangen under go varme.
  7. tilsæt champions, rødpeber og røget paprika og rør rundt.
  8. tilsæt tomatpuré, fløde, bouillon og vand.
  9. rør salt, lidt frisk kværnet peber og lidt madkulør i
  10. lad retten simre ved lavt blus i ½ – 3/4 time.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×