Luftig kartoffelmos
En dejlig luftig og lækker kartoffelmos er fantastisk til mange ting… Millionbøf, Beef stroganoff, Beef bourguignon , brændende kærlighed osv….. Hemmeligheden ved en luftig og lækker kartoffelmos er simpelthen kartoflerne….
Det skal være kartofler til mos…. Ikke salat kartofler, det bliver til en gang splat kartoffelmos der ligner tapet klister….. det er bestemt ikke særlig lækkert.
Så kig bag på posen med kartofler, hvis de ikke har nogle der er bestemt til mos. Rigtig gode sorter til mos er f.eks. Folva, Ballerina, Gala og Bintje
Min far kaldte kartoffelmos for kartoffelgrød. Det kunne han godt li med bløde løg, et hul i toppen med lidt af fedtet fra det sprød stegt flæsk.
tips
Salat kartofler som du ikke skal bruge er f.eks. Ditta, Alexandra, Hamlet, Hansa eller aspargeskartofler
Det er kun ca. hvor meget mælk der skal i. For det er lidt forskelligt fra kartoffel til kartoffel… og hvor tyk man vil havde den…
Laver du en stor portion kartoffelmos er en røremaskine en stor hjælp.
Luftig kartoffelmos
1,5 kg kartofler m til mos
salt
30 gr smør
ca.1 dl mælk
salt
frisk kværnet peber
- vask og skæl karoflerne
- skær dem i mindre stykker
- kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min
- Når de er kogte hældes vandet fra
- tilsæt smør, noget af mælken lidt salt og peber
- pisk med en håndmixer til en ensartet mos.
- imens tilsættes mere mere mælk lidt af gangen til den har den rette koncistens
- Pisk nu luft ind i kartoffelmosen ved at piske grundigt rundt og i overfladen.
- nu er kartoffelmosen klar til servering
- drys evt. lidt hakket persille på toppen.
❤