Året på Bredstenen
beef bourguignon
efterårs retter,  vinter retter

Beef bourguignon


simre ret med oksekød og rødvin

Efterår og vinter hænger ligesom sammen med simre mad. Beef bourguignon er en lækker simre ret med oksekød og rødvin. Perfekt til weekend hyggemad, da det tag tid at lave. Men er det hele værd………. – Det smager skønt med Luftig kartoffelmos til og resten af rødvinen til.

Det er en stor portion Beef bourguignon til ca. 8 mennesker, eller mad til 2 dag. Nem med næste dag, det er jo dejligt. Når det så har stået i køleskabet hele natten og trukket. så bliver det endnu bedre. Smagen kommer rigtigt frem.

Smuk simmental ko

Tips

Du kan bruge andet end tykkam til Beef bourguignon. F.eks. oksebov, okseinderlår eller oksekød i tern fra supermarkedet.

Husk, at bruge de gode dansk velsmagende oksekød. Fra stolte danske landmænd, kødkvæg og hobby avlere., rundt om i Danmark.

En stegeso er perfekt til simre ret med oksekød. Men et andet dybt fad eller gryde med låg på kan sagtens bruges ( bare det kan gå i ovnen ). Alternativt kan et dybt fad dækket af staniol også bruges.

Jeg har en rigtig dejlig Pyrex Stegeso glas 4,5 liter af ovnfast glas, den nem at rengøre, rummelig og den har hold i mange år. Virkelige et godt køb. Den kan ses og købes på KitchenOne DK



Beef bourguignon



Ca. 2 kg okse tykkam  eller ca. 1,5 kg oksekød i tern

4 spsk. mel

1 tsk. salt

frisk kværnet peber

200 gr bacon i tern

2 store hakket løg

4 laurbærblade

1 porre i tynde skiver

3 gulerødder i skiver

2 kviste timian

3 dl rødvin

3 dl bouillon

4 spsk. maizenamel

Ristede Championer:

400 gr brune championer i skiver

1 spsk. smør

Glaseret løg:

2 glas syltede perleløg  ( a´ ca. 190 gr ) eller tilsvarene frosne

1 spsk. smør

1 spsk. sukker

1 dl bouillon

Pynt:

frisk persille



  1. skær sener, brusk og hvis der meget fedt .
  2. skær kødet i store tern 4 x 4 cm.
  3. bland mel salt og peber og vend kødternen i melet.
  4. steg bacon og løg på en pande til løgene er klare og bacon begynder at brune.
  5. hæld løg/bacon i bunden af en stegeso se tips.
  6. kom fedtstof på panden og brun kødet lidt ad gangen. kom det over i stegesoen .
  7. læg laurbærblade mellem de brunede kødtern.
  8. kom porre og gulerødder over.
  9. hæld rødvin og bouillon over.
  10. læg de 2 kviste timian oven på
  11. læg låg på fadet og sæt det en kold ovn der varmes op til 175 gr.
  12. lad retten simre i 3 timer.
  13. ½ time før retten er færdig fjernes timian kvistene og der drysses maizenamel over, lad det stå et øjeblik og rør det ned i retten med en ske.
  14. Smage om der mangler salt.
  15. derefter kommes ristede championer og glassret løg på og fadet sættes tilbage i ovnen.
  16. Ristede championer
  17. Varm en pande op kom smør på og lad det bruse af.
  18. kom de afdryppede championer i skiver på og steg den til de bruner lidt.
  19. Læg dem oven på retten i fadet
  20. Glaseret løg:
  21. Hæld perleløgene i en sigte
  22. varm i en gryde smør og sukker til det smelter
  23. tilsæt bouillon og lad det få et opkog.
  24. kom perleløgene i og lad det kog ind onder jævnlig omrøring. ( gå ikke fra gryden det går stærkt og brænder let på )
  25. Når væsken koger væk begynder løgene at blive gyldenen og brune.
  26. kom også dem i fadet
  27. læg låg på fadet og sæt det tilbage i ovnen i ½ time.
  28. når retten skal serveres pyntes den med persille.
  29. Beef bourguignon serveres med kartoffelmos, rødbeder eller asier og resten af rødvinen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×