
Millionbøf

Min millionbøf er måske lidt anderledens, med masser af dejlig løg og lidt lage fra syltede asier. Lagen fra asierne gi bare en rigtigt go smage. Du tænker måske det bliver surt i smagen , men det går ligesom op i en højre enhed. Sødmen og eddiken fra lagen, klær den klassiske millionbøf eller kødsovs
Millionbøf er en rigtig klassiker, en nem og billig ret. Fantastisk hverdags mad, som de fleste børn sikkert vil syntes om.
Dansk oksekød:

Så kommer vi til oksekødet, der syntes jeg absolut man bør vælge dansk oksekød. Vend pakken og læs hvilket land det kommer fra. Vi producere så meget godt oksekød her i Danmark. Mange af den bedste udskæringer og kvaliteter bliver sendt til lande som Italien. Hvorefter vi får kød herop fra Tyskland, Brasilien osv.
Jeg gik engang i et supermarked og så hvilken lande oksekødet var fra 7 lande mindst. Kun enkelte pakker var fra kødet dyr der var født, opvokset og forarbejdets i DK. Det er synd og skam, både for forbrugerne og miljøet. Tænk på alt det brændstof der bliver brugt på , at transportere det rund. I stedet for at bruge det gode oksekød der bliver produceret af danske landmænd og små kødkvægsbesætninger rundt om i Danmark.

Tips
millionbøf kan både serveres med Luftig kartoffelmos og surt f.eks. asier eller rødbeder. Kødsovs kan også spises med spaghetti og f. eks tomat ketchup
Du kan bruge lagen fra andet end asier f.eks. agurkesalat.
Millionbøf
400 gr hakket oksekød 8-12 %
margarine eller smør
4 groft hakket løg ( alm str. eller 2 store )
1 spsk. tomat puré
1,5 dl oksekøds bouillon eller vand
1 dl lage fra syltede asier
Evt. et par skiver fint hakket asier
½ tsk. groft salt
frisk kværnet peber
madkulør
2 spsk. mel
- varm margarinen op i en gryde til den bruser
- svits løg klare
- tilsæt oksekødet og steget det til det skifter farve.
- kom tomat puré, bouillon, lagen fra asier og salt og peber i gryden.
- tilsæt madkulør til det har en passende farve.
- kog millionbøffen under låg i ca. ½ time.
- tag gryden fra varmen og drys melet let henover millionbøffen.
- lad det stå et par minutter til melet forsvinder i sovsen.
- rør grundigt og kog det op igen.
- smag til med salt og peber.
❤

