sød blandet saft opskrift
Drikke,  sommer syltning,  Syltning

Sød blandet saft


Sød blandet saft

Sød blandet saft, som mormor eller mor lavede det. Lavet af forskellige bær fra haven og æbler. Har du adgang til forskellige bær, enten fra egen have eller nogen du får lov til at plukke. Kan du lave denne dejlige hjemmelavet sød blandet saft. Der er helt sikkert, masser af gode vitaminer i fra alle de dejlige sunde bær. Hjemmelavet sød blandet saft er koncentreret og skal opblandes med vand efter smag.

Prøv , at komme knust is i et glas overhælds med sød blandet saft og danskvand pynt med en skive citron. – godt på en varm sommerdag.

Vi har mange forskellige bær i haven, det er ribs, solbær, hindbær, brombær, jordbær og kirsebær bla. De fleste fryses ned. Nogle gange er det godt , at få ryddet lidt op i de frosne bær. Derfor laver jeg engang i mellem denne søde blandede saft.

Andre gode drikke: Hyldebær toddy, Rabarber hyldeblomstdrik eller Karamel is kaffe

Tips

Kan laves af friske bær eller optøet frosne bær.

Nydes op blandet med vand eller danskvand evt. med isterninger eller knust is.

Hvis du ikke ønsker, at bruge Atamon. Kan du fryse det ned i plastflasker eller lignede. Saften uden atamon kan det holde sige et par dage i køleskab.

Det er vigtigt , at bruge øko appelsin/citron da de skal koges med. Alm citrus frugt er sprøjtet.



Sød blandet saft



2,5  kg  blandet frugt ( solbær, hindbær, brombær, jordbær, ribs eller kirsebær ) frisk eller optøet frossen

1  øko appelsin eller øko citron

4 -5 æbler

½ vaniljestang eller 1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

 vand

  ca. 1 kg sukker

Atamon

Atamon eller spiritus til skylning af glasflasker



  1. Rens, skyl og bærerne hvis du bruger friske frugt .
  2. hvis der er frossen frugt optøs det i en gryde.
  3. fjerne kærnehuset fra æblerne og skær dem i mindre stykker
  4. vask appelsin/citronen og skær den i mindre stykker
  5. Hæld bær, æbler, appelsin/citron og vanilje i en stor gryde med vand til det lige dækker bærerne.
  6. Kog det til bærerne er udkogt.
  7. Si saften i gennem et klæde.
  8. Hæld saften i en ren gryde.
  9. tilsæt sukker .
  10. kog saften op.
  11. Smage til med evt. mere sukker.
  12. Tilsæt evt. atamon som vejledning på flasken ( Se tips )
  13. Hældes på ren gjorte atamon eller spiritus skyllede glas flasker , der lukkes med låg straks.
  14. sæt flaskerne på et rent viskestykke til afkøling.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×