Året på Bredstenen
Bløde løg
grundopskrifter

Bløde løg


bløde løg

Dejlige bløde løg, det høre ligesom til hakkebøfferne…. Men er også det helt perfekte tilbehør til mange andre ting… som den engelskebøf, mørbradbøf, brændende kærlighed og som nogle gør oven på de stegte sild.

Steger du dem brune bliver de ligesom lidt karamelliseret.

Det er smag og behag hvor brune man ønsker eller kan li de bløde løg. Her kan vi godt li de er brune og lidt karamelliseret.

Vegetable watercolor illustration. Digitally enhanced

tips

Husk at gem kogevandet fra løgene til sovsen.

Både mørk og lys sirup kan bruges



Bløde løg



4 løg

vand

salt

smør eller margarine

1 spsk. sirup

 salt

frisk kværnet peber



  1. Skræl løgene og skær dem i skiver
  2. kom dem i en gryde med let saltet vand, så de er knapt dækkede
  3. giv løgene et opkog og tag dem fra varmen.
  4. lad dem stå i det varme vand et par minutter. ( husk, at gem vandet hvis du skal lave en godt sovs )
  5. Hæld dem i en sigt og lad dem dryppe af
  6. i mens varmes en pande godt op med smør eller margarine til det bruser
  7. kom løgene på panden
  8. hæld sirup over, samt lidt salt og frisk kværnet peber.
  9. Vend jævnligt løgene på panden
  10. steg dem til det er bløde og brune, skue evt. lidt ned for varmen så de ikke branker.
  11. nu er de klar til at servere til en hakke bøf mm.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×