Selleri suppe
Cremet selleri suppe der er meget nem , at lave…. Knoldselleri, løg, paprika, bouillon og en sjat fløde….. Til sidst æggeblommer der gør den extra lækker… – Intet andet…
En meget smagsfuld suppe, der spises med brød croutoner. Brød croutoner må gerne være med hvidløg. Et drys frisk hakket persille på toppen. Så ser selleri suppen rigtig indbydende og lækker ud.
En rigtig dejlig vintersuppe, der gir varmen på en iskold vinter dag.
Tips:
fløde kan erstattes af sødmælk
Suppen kan tilsættes et fed hvidløg.
Du kan også lave en dejlig Rodfrugtsuppe af persillerod og pastinakker.
Selleri suppe:
1 knold selleri
2 løg
Lidt smør
1 liter hønsebouillon
1½ dl fløde ( kaffe eller piskefløde )
2 æggeblomme
1 spsk. vand
1 tsk. paprika
salt og frisk kværnet peber
tilbehør
ristet brød tern ( brød croutoner )
persille
- vask og skræl sellerien.
- skær dem i mindre stykker
- skræl løgene og skær den i mindre stykker
- varm smør i en gryde og svits grønstagerne lidt
- hæld hønsebouillon ved, samt salt og paprika.
- kog grøntsagerne møre i ca. 20 minutter.
- lad det køle lidt af
- blendt suppen i en blender, til den er cremet og glat
- hæld den tilbage i en rengjort gryden og tilsæt fløden.
- rør æggeblommerne ud i vandet
- pisk det grundigt i suppen.
- varm den forsigtigt op, til det næste koger. Det må ikke koge.
- smag suppen til med lidt paprika, salt og frisk kværnet peber
- Er suppen lidt for tyk i det tilsæt lidt hønsebouillon
- serveres med brød croutoner og frisk hakket persille
❤