Rodfrugtsuppe
Idag har vi ryddet op i haven og taget det sidst op. Lidt gulerødder, persillerødder og pastinakker. Grønkålen fik hønsene og hygge sig med. Men vi skal jo bruge de sidste rodfrugter, så der blev lavet rodfrugtsuppe af pastinakker og persillerødder.
Rodfrugtsuppe smager godt, det gir lige lidt extra når der kommer lidt ristet bacon og purløg på. Cremet, lækkert og nemt.
Tips:
fløden kan erstattes af mælk
Rodfrugtsuppe:
500 gr pastinak / persillerod
2 løg
Lidt smør
1 liter hønseboluilon
1½ dl fløde ( kaffe eller piskefløde )
1 æggeblomme
1 spsk vand
lidt paprika
salt og frisk kværnet peber
tilbehør
1 pk skive skåret bacon i små stykker
purløg
- vask og skræl pastinakker og persillerødder.
- skær dem i mindre stykker
- skræl løgene og skær den i mindre stykker
- varm smør i en gryde og svits grønstagerne lidt
- hæld hønsebouillon ved, samt salt
- kog grøntsagerne møre
- lad det køle lidt af
- blendt suppen i en blender, til den er cremet og glat
- hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløden.
- rør æggeblommen ud i vand pisk det i suppen.
- varm den forsigtigt op, den må ikke koge.
- smag suppen til med lidt paprika, salt og frisk kværnet peber
- Er suppen lidt for tyk i det tilsæt lidt hønsebouillon
- serveres med sprød ristet bacon i små stykker og frisk purløg
❤