Go´ gammeldags gulerod salat med variation
Vi har altid en masse gulerødder i haven og derfor bliver der tit lavet en go´ gammeldags gulerod salat med variation . En klassiker fra mormors køkken, med variation. Her syntes vi denne gulerodssalat smager godt til f.eks. Marineret langtidsstegte stegeben. Men er et fint og sundt tilbehør til meget andet.
Du kan variere den lækre gulerod salat med hvad man lige har i huset og hvad nu nu man lige har lyst til. Man kan bruge en pære, et æble, en appelsin måske en blodappelsin eller mandariner/ klementiner. Måske har du en rest vindruer, lidt blåbær ??
Andre gode salater : Farverig grønkåls salat, Mors salat ( mormor salat )., Kålsalat med pærer og mormor dressing, Lille Eriks blommesalat eller Frisk sommersalat med jordbær
Tips:
Kan også tilsættes lidt hakket nødder, valnødder eller mandler mm.
Valnødolie kan være svært, at finde men Kvickly eller i en Bazar, plejer at have det. Valnødolie er en fantastisk olie til salater.
Go´ gammeldags gulerod salat med variation:
ca. 300 gr revet gulerødder.
1 pære , æble, appelsin, blodappelsin eller 2 mandariner/klementiner
1 dl store rosiner eller tørret tranebær
½ tsk. sukker
lidt salt
frisk kværnet peber
2 tsk. valnødolie ( eller andet nøddeolie )
2 spsk. lime eller citronsaft
- Skræl og riv gulerødderne.
- læg de revet gulerødder i en skål
- Vask ( æble/pære ) eller skræl ( appelsin/mandarin ) frugten og skær den i tern.
- Kom det i salaten sammen med rosiner/tranebær
- Hæld limesaft og valnødolie over sammen med sukker salt og peber.
- Bland salaten rund og lad den stå og trække lidt.
❤